Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovská tragédia v Bratislave: Študent (†18) podpálil gymnázium! Sám pri požiari uhorel

V bratislavskom gymnáziu na Teplickej ulici vypukol požiar Zobraziť galériu (3)
V bratislavskom gymnáziu na Teplickej ulici vypukol požiar (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Na jednom z bratislavských gymnázií došlo dnes ráno k obrovskej tragédii. Jeden zo žiakov tam založil požiar, pri ktorom sám zahynul. Vraj išlo o bezproblémového mladíka, ktorý mal končiť školu na budúci rok.

Nešťastie sa odohralo na Škole pre mimoriadne nadané deti na Teplickej ulici. Osemnásťročný študent najprv podpálil autá na ulici, potom mal rozbiť okno na škole a vliezť do nej, informoval denník Štandard. Následne založil požiar na prvom nadzemnom podlaží, pri ktorom zahynul. 

Študent podpálil bratislavské gymnázium: Zraneniam sám podľahol

Študent podpálil bratislavské gymnázium: Zraneniam sám podľahol (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Udalosť potvrdila aj polícia. "Policajti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava II boli dnes krátko pred 02.00 hod vyslaní k požiaru viacerých motorových vozidiel nachádzajúcich sa v areáli jednej z firiem na Pestovateľskej ulici. Na mieste bolo zistené, že v dôsledku požiaru založeného neznámym páchateľom došlo v súkromnom areáli firmy k zapáleniu šiestich motorových vozidiel a pred areálom firmy k zapáleniu ďalších ôsmich áut," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Jana Šimunková. 

V bratislavskom gymnáziu na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Doplnila, že krátko nato boli policajti vyslaní aj na Skalickú cestu, kde došlo k požiaru vnútorných priestorov školy. "Príslušníci Hasičského a záchranného zboru po uhasení požiaru spozorovali v zhorených priestoroch telo muža bez známok života. Privolaný súdny lekár na mieste konštatoval smrť." Požiar bol podľa znalca vytvorený úmyselne. Presné príčiny a okolnosti uvedených udalostí sú predmetom vyšetrovania. 

V bratislavskom gymnáziu na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Galéria: Obrovská tragédia v Bratislave: Študent (†18) podpálil gymnázium! Sám pri požiari uhorel

Vicežupan Bratislavského kraja pre oblasť zdravotníctva Juraj Štekláč uviedol, že v budove vznikli rozsiahlejšie škody. "Pre túto chvíľu sú ale pre nás nepodstatné," skonštatoval. Na mieste činu ešte aj v sobotu popoludní pokračovali vyšetrovacie úkony. Psychologickú pomoc poskytujú na mieste odborníci z IPčka, priblížila riaditeľka odboru školstva, mládeže a športu Úradu BSK Jana Zápalová.

Vyjadrenie zástupcu mestskej časti po tragickej udalosti na bratislavskom gymnáziu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Nešťastnou zhodou okolností je fakt, že gymnázium na Teplickej navštevoval aj vrah zo Zámockej. Ten pred podnikom, ktorý navštevovali najmä členovia komunity LGBTI+, zabil vlani v októbri dvoch mužov. 

Viac o téme: PožiarGymnáziumBratislavaŠkolaTeplická
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu