Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zvrat v prípade Poľky, ktorá so synom spadla z trajektu: Toto sa dialo tesne predtým, než došlo k tragédii

(Zdroj: Getty Images, profimedia.sk)

VARŠAVA - Smrť tridsaťšesťročnej Pauliny a jej sedemročného syna Lecha otriasla celým Poľskom a na svetlo stále vychádzajú nové fakty o tragédii, uviedol dnes portál Onet o štvrtkovom nešťastí.

To bolo najprv interpretované ako pád dieťaťa do mora počas plavby medzi Švédskom a Poľskom. Vzápätí za dieťaťom z lode do Baltu skočila aj jeho matka. Hoci ich záchranári prepravili vrtuľníkmi do nemocnice vo Švédsku, ani jeden neprežil. Medzičasom prokuratúra oznámila, že vyšetruje vraždu dieťaťa a samovraždu jeho matky. Kľúčovú úlohu v tomto vývoji podľa serveru zohrali zábery z kamier monitorujúcich dianie na lodi.

"Zaistili sme nahrávky, ktoré nepotvrdzujú (prvotnú verziu) rozšírenú v médiách, že dieťa spadlo cez palubu a dospelá osoba skočila za ním. To je všetko, čo môžem povedať," uviedla Agnieszka Zembrzycká, hovorkyňa spoločnosti Stana Line, na ktorej lodi sa tragédia odohrala.

Tragédia v bratislavskom Ružinove: Z okna vyskočil muž! Na mieste je polícia (archívne video)

Tragédia v bratislavskom Ružinove: Z okna vyskočil muž! Na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Maarty)

Na nahrávkach je podľa neoficiálnych informácií denníka Super Express vidieť, že tesne pred tragédiou Paulina drží svojho syna, ktorý sa k nej túli. Vyšetrovatelia, ktorí rekonštruujú priebeh udalostí, vypočúvajú svedkov a zaistili okrem iného kočík a mobilný telefón.

Jedna zo spolucestujúcich novinárom povedala, že ju zarazilo, že také veľké dieťa je stále v kočíku, tak si pomyslela, že je chlapec možno hendikepovaný. To potvrdili aj poľské médiá, ktoré informovali, že bol ťažko zdravotne postihnutý. Samotná žena pôsobila unavene a v depresii. "Prešla som okolo nej. Teraz mi je ľúto, že som sa nepokúsila nadviazať kontakt, nepustila sa do reči. Nemala som nijak zvlášť naliehavý pocit, že potrebuje pomôcť, ale bolo by lepšie, keby som pri nej zostala. Ale bola mi zima, a tak som zostúpila do podpalubia," priblížila pasažierka trajektu Beata. 

 

Nasze ustalenia 👇 wiemy, co widać na monitoringu przed tragedią ustalono, że dziecko było niepełnosprawne

Posted by Super Express on Saturday, July 1, 2023

Paulina bola zo severopoľského mesta Grudziądz, zatiaľ čo jej syn Lech mal oficiálne bydlisko v trojmeste Gdansk-Gdynia-Sopoty. Jeho otec neudržiaval kontakty s rodinou, žije v zahraničí, ale nie vo Švédsku, dodal Onet. "V dôsledku úkonov, ktoré podnikla okresná prokuratúra Gdansku vo veci smrti dvoch poľských občanov, sa teraz k prípadu pristupuje ako k vyšetrovaniu vraždy dieťaťa a pokusu o samovraždu matky," uviedla hovorkyňa gdanskej prokuratúry Grazyna Wawryniuková.  

Viac o téme: TragédiaTrajektVraždaBaltské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu