Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Bývalý poslanec sa obul do univerzity: Nadávka zm*de! je jedna z najmiernejších, hovorí prodekan

Radim F. Holeček
Radim F. Holeček (Zdroj: Facebook/Radim F. Holeček)

ÚSTÍ NAD LABEM – Vedenie jednej z fakúlt univerzity v Ústí nad Labem začal vulgárne napádať istý učiteľ základnej školy. Výhražné správy prichádzajú pravidelne už dva roky. Útočník však nepôsobí len ako pedagóg, ale popri práci je aj asistentom poslankyne v českom parlamente.

Urážky najväčšieho kalibru a šikanovanie voči fakulte Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP) má na svedomí Radim F. Holeček (46), učiteľ základnej školy z Děčína, uvádza Blesk. Tento pedagóg pôsobí zároveň v politike ako asistent poslankyne Bereniky Peštovej (51) za hnutie ANO.

Univerzita sa k incidentu vyjadrila prostredníctvom dekana poškodenej fakulty Jiřího Škodu. Vo vyhlásení, ktoré je uverejnené na webovej stránke školy, sa uvádza, že spomínané správy sú nenávistné a útočia na skutočnú či domnelú sexuálnu orientáciu osôb. "Našim bývalým kolegom sú odosielané správy doslova cez deň aj v noci. Ich obsah je vulgárny, a hoci je mi to za pisateľa hanebné, považujem za nevyhnutné uviesť, že nadávka zm*de! je jedna z najmiernejších," povedal Škoda.

Vulgarizmy formou SMS správ však neboli všetko, čoho sa učiteľ dopustil. Holeček, ktorý v rokoch 2013 až 2017 pôsobil ako poslanec za ODS, mal na sociálnej sieti založiť stránku pod názvom PF UJEP ostošesť. Využíva ju na uverejňovanie klamlivých príspevkov, ktoré slovne napádali vedenie univerzity. Za tento čin sa dostal až pred súd. Ten rozhodol, aby tieto príspevky odstránil. Holeček však nereagoval. Prodekan Ladislav Zilcher podal následne návrh na exekúciu. Až potom boli niektoré útočné príspevky odstránené. 

Pod krídla Peštovej

V marci pracoval Holeček v dolnej komore českého parlamentu ako asistent. O svoje miesto prišiel po svojom nevhodnom správaní. Ako sa neskôr ukázalo, parlament neopustil. Od poslanca Jána Bureša (ODS) prešiel do ANO k Berenike Peštovej. "Nie je mi známe, že by pán Holeček bol kedykoľvek z čohokoľvek obvinený," odpovedala Peštová na otázku, či bude nejakým spôsobom riešiť správanie svojho zamestnanca. 

Odvoláva sa na zákon 

Podľa hovorkyne UJEP Jany Kasaničovej poslal Radim F. Holeček na univerzitu opakovane podanie podľa zákona 106 o slobodnom prístupe k informáciám. Do dnešného dňa je týchto správ 55.

 

Návštěva předsedy ODS u kandidáta ODS do senátních voleb 3 dny před volbami. To chce žaludek.

Posted by PF UJEP ostošest on Wednesday, September 21, 2022

"Z informácií týkajúcich sa počtu a predmetu týchto žiadostí je podľa môjho presvedčenia zrejmé, že sa jedná o formu šikany a zneužívanie tohto inštitútu," dodal dekan Škoda. Základná škola v Děčíne, kde momentálne Holeček pracuje, sa k správaniu svojho pedagóga nevyjadrila.

Viac o téme: UniverzitaVulgarizmyČRÚstí nad LabemUJEPRadim F. Holeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu