Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najbizarnejšia relikvia II. sv. vojny na FOTO: Vojak si uchmatol z Hitlerovej kúpeľne neuveriteľnú vec!

Nekúpite? Zobraziť galériu (3)
Nekúpite? (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN/MARYLAND - Do dražby sa chystá jedna z najbizarnejších relikvií druhej svetovej vojny, toaletná doska Adolfa Hitlera. Očakáva sa, že by mohla vyniesť v prepočte viac než 17- tisíc eur. Kedysi ju ukoristil americký vojak zo súkromnej diktátorovej kúpeľne v Berghofe, v jeho útočisku v bavorských Alpách.

Ženy, ktoré obdivovali Adolfa Hitlera: Vzali si nacistické monštrá, takto dopadli

Ragnvaldovi Borchovi povedali vyšší dôstojníci, aby si „zobral, čo chce“ z Berghofu, ktorý bol v posledných dňoch vojny vážne poškodený spojeneckým bombardovaním. Hitler bol v Berlíne počas náletu v apríli 1945, a tam aj v bunkri spáchal samovraždu.

Na otázku iného vojaka, prečo nesie záchodovú dosku, podľa britského portálu Mail Online seržant Borch odpovedal: „Kam si myslíš, že Hitler kládol svoj zadok?“ Vzácny "artefakt" poslal do svojho domu v New Jersey, kde ho vystavil vo svojej pivnici.

Jeho rodina predáva sedadlo na aukcii v meste Chesapeake City v štáte Maryland budúci týždeň s orientačnou cenou od 10-tisíc do 15-tisíc libier (cca 11 300 do 17000 eur).

Najbizarnejšia relikvia II. sv.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Bill Panagopulos z aukčnej spoločnosti Alexander Auctions uviedol, že je „zaručene jedným z najpútavejších predmetov, aký by kedy mohol pridať do zbierky relikvií z druhej svetovej vojny“. "Toto bolo z Hitlerovej osobnej kúpeľne," vysvetlil.

Rekordom podobného predmetu v aukcii je údajne 850 libier (cca 970 eur) zaplatených v minulom roku za poťah na toaletnú dosku z roku 1975 patriaci Billovi Wymanovi, s vyplazeným logom Rolling Stones.

Viac o téme: DražbaAukciaAdolf HItler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu