Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Šokujúce VIDEO brutálneho útoku na nemeckého politika: Polícia ponúka obrovskú odmenu

Nemecká polícia zverejnila zábery na šéfa miestnej pobočky AfD Franka Magnitza Zobraziť galériu (3)
Nemecká polícia zverejnila zábery na šéfa miestnej pobočky AfD Franka Magnitza (Zdroj: YouTube/AfD Kompakt TV)

BERLÍN - Nemecká polícia dnes zverejnila zábery z pondelkového útoku na poslanca a šéfa regionálnej odbočky strany Alternatíva pre Nemecko (AFD) v Brémach Franka Magnitza. Za informácie, ktoré povedú k dolapeniu páchateľov a ich odsúdenie, ponúka štátne zastupiteľstvo v Brémach odmenu 3000 eur.

Na dvojici záznamov je vidieť, ako je šesťdesiatšesťročný Magnitz z odstupu niekoľkých metrov sledovaný trojicou mužov, ktorí sa čiastočne maskujú. V priechode potom jeden z nich na politika skočí a zozadu ho udrie lakťom do hlavy. Magnitz padne na zem. Trojica mužov ihneď miesto činu opustí. 

Útok s politickým pozadím?

Kým zástupcovia protiimigračnej AFD hovoria o pokuse o vraždu, polícia čin vyšetruje ako ťažké ublíženie na zdraví. Magnitzovi stranícki kolegovia pôvodne tvrdili, že ho útočníci napadli drevenou tyčou a potom do neho kopali, keď už ležal na zemi. Nič také ale na záberoch vidieť nie je.

Vážne zranenia hlavy si podľa polície poslanec spôsobil pri páde na zem. Útok, ktorý mal podľa polície zrejme politické pozadie, odsúdili zástupcovia všetkých nemeckých parlamentných strán, vrátane kancelárky Angely Merkelovej (CDU). 

Šéf pobočky mal vážne zranenia

Šéfa pobočky krajne pravicovej strany AfD v Brémach hospitalizovali s vážnymi zraneniami po tom, ako ho neznámi útočníci napadli na ulici. K útoku na Franka Magnitza došlo podľa polície v pondelok popoludní na námestí v centre mesta na severozápade Nemecka. Polícia a prokuratúra začali vyšetrovanie. Polícia tiež vyzvala, aby sa prihlásili možní svedkovia napadnutia.

Frank Magnitz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Michael Kappeler/dpa )

Ešte predtým vo štvrtok otriasol mestom Döbeln v spolkovej krajine Sasko výbuch, ktorý nastal pred miestnou kanceláriou AfD. V dôsledku explózie nikto neutrpel zranenia. Na budove, kde sídli pobočka AfD, boli však poškodené dvere a okná. Škody hlásili aj na susednej budove a zaparkovaných vozidlách. V rámci vyšetrovania tohto výbuchu zadržali v piatok tri osoby. 

Vchod do divadla, kde
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Helmut Reuter/dpa via AP)

Viac o téme: ZáberyPoslanec útok NemeckoAFDFrank Magnitz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu