Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rekordman z Francúzska: Darcovstvo spermií z neho urobilo doslova superotca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PARÍŽ - Otcom už 64 detí sa stal jeden francúzsky päťdesiatnik a darca spermií, ktorý tak pomáha ženám alebo párom, ktoré z najrôznejších dôvodov nemôžu mať deti. Tento „superotec" sa pritom sám po úmrtí svojho otca dozvedel, že má 16 nevlastných súrodencov, napísal denník Le Figaro.

„No a čo? V mojom živote sa nič nezmenilo," povedal muž z departementu Dordogne na juhozápade krajiny. Darcom spermií sa stal o niekoľko rokov neskôr v roku 2007 a jeho štyri oficiálne deti tak majú niekde viac ako 60 nevlastných bratov alebo sestier.

Deti, ktorým pomohol prísť na svet, neuznáva za svoje, ale ak o to prejaví v budúcnosti záujem, je ochotný sa s nimi stretnúť. „Som len darca a nič viac. Len pomáham samotným ženám alebo párom, heterosexuálnym i homosexuálnym. Je mi jedno, či sú tie ženy krásne, škaredé, staré, hrubé, akú majú farbu alebo národnosť - všetky majú právo mať dieťa," povedal Le Figaro muž, ktorého okolie o jeho aktivitách nemá najmenšie tušenie.

Svoje potomstvo eviduje v počítači v tabuľke, do ktorej zadáva meno, dátum a miesto narodenia a pohlavie dieťaťa. Jeho život sa riadi ovuláciou zákazníčok a v tejto chvíli má toľko objednávok, že ani nejazdí na dovolenku. Pokračovať mieni, kým bude môcť. Metódy oplodnenia sú podľa neho rôzne a vždy záleží na želaní klientky, od prirodzeného spôsobu po pipetu, s ktorej pomocou sa dávkujú detské lieky vo forme sirupu.

Viac o téme: DetiFrancúzskoDarca spermii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu