Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Británii prvýkrát porodí muž, vďaka spermiám od darcu z Facebooku

Hayden Cross
Hayden Cross (Zdroj: Twitter/HS Bawa-YesPunjab)

GLOUCESTER - Narodil sa ako dievča. Dnes je jeho výzor diametrálne odlišný. Na prvý pohľad nikto nevie, že terajšia podoba nie je prirodzená. Stal sa prvým britským mužom, ktorý pod srdcom nosí bábätko. Stihol to ešte pred dokončením transformačného procesu. Z reakcie ľudí má budúci otec obavy.

Hayden Cross sa pred 20 rokmi narodil ako dievča menom Paige. Dnes je z neho oficiálne uznaný muž, ktorý zmenil svoje meno a začal postupovať hormonálnu liečbu. So svojimi rodičmi a súrodencami žil v Gloucesteri. Chodil na dievčenskú školu odkiaľ bol vo svojich 14 rokoch vylúčený. Ako 20-ročný podstúpil zmenu pohlavia, ktorá v priemere stojí 29 000 libier (33 500 euro). Začal užívať mužský hormón, má pred sebou odstránenie prsníkov a vyňatie vaječníkov.

Pred stratou všetkého ženského sa ale rozhodol pre jeden dôležitý krok. Na sociálnej sieti našiel darcu spermií a dnes sa môže pochváliť rastúcim bruškom. Momentálne je v 17. týždni tehotenstva a je prvým mužom vo Veľkej Británii, ktorému sa má narodiť dieťa. "Mám obavy ako budem vyzerať a čo si ľudia budú o mne myslieť a hovoriť," vyjadril sa Hayden pre britské média.

Rodina oznámila svetu radostnú správu: Muž v ženskom tele porodil dieťatko žene v mužskom tele

Budúci rodič je presvedčený o tom, že ho ľudia budú súdiť a to len preto, že je transgender a čaká dieťa. Dúfa však v to, že keď sa jeho vysnívané dieťa narodí, bude môcť pokračovať vo svojej premene a dotiahne ju do posledného detailu. Je rozhodnutý, že zostane sám a výchovu dieťaťa bude realizovať ako samostatná jednotka. "Zostanem slobodný, obzvlášť keď bude dieťa malé. Nechcem nič komplikovať a nechcem, aby bolo malinké zmätené," uzavrel Heyden. 

Viac o téme: DieťaMužŽenaTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu