Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čína apeluje na mladých mužov: Národ potrebuje vaše spermie, môžete za to dostať mobil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sita, thinkstock.com)

PEKING - Pokiaľ žijete v Číne a ste muž vo veku 20 až 45 rokov, potom pre vás má vaša vláda naliehavý odkaz: Pre blaho svojej vlasti, prosím darujte spermie, napísal list The New York Times. Čínske spermobanky čelia kritickému nedostatku, a to z celej rady politických i kultúrnych dôvodov. K darcovstvu spermií je ochotných pomerne málo mužov - a zhruba polovica z nich neprejde sieťou zdravotných a ďalších kontrol.

Teraz, kedy stúpa dopyt po umelom oplodnení vďaka uvolneniu vládnej politiky jedného dieťaťa a kedy sa staršie páry chcú pokúsiť o druhého potomka, než bude príliš neskoro, sa oficiálni činitelia obávajú podstatného zhoršenia nedostatku vhodných spermií. A preto robia čokoľvek pre to, aby naverbovali nových darcov.

Na sociálnych sieťach sa tak mladí Číňania dostávajú pod palbu apelov, aby darovali spermie. Darcovstvo propagujú napríklad i postavy z obľúbených počítačových hier. A pre koho nepredstavuje virtuálna postava dostatočný argument, toho sa snaží presvedčiť ponuka finančej odmeny - či žiadaného iPhonu. A niektoré spermobanky sa uchýlili i k vlastenectvu a darovanie spermií propagujú ako spôsob, ako zmierniť starnutie čínskej populácie.

Zatiaľ sú ale výsledky všetkých druhov presvedčovania márne. Čiastočne za to môže i tradičná čínska medicína, ktorá spája vysoké množstvo spermií s vitalitou. A preto niektorí muži váhajú, či sa majú o časť spermií pripraviť.

Viac o téme: SpermieČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu