Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Strach v Nemecku z vyčíňania šialenca: To, čo našli v potravinách, vás môže zabiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BERLÍN - Polícia z juhonemeckého mesta Offenburg pátra po neznámom páchateľovi, ktorý do potravín v jednom z miestnych supermarketov vložil špendlíky. Zákazníci našli v rôznych druhoch výrobkov už celkom päť ostrých ihiel s hlavičkou, informovala dnes agentúra DPA. Zranenia zatiaľ nikto neutrpel.

Zákazníci offenburského supermarketu v uplynulých niekoľkých dňoch našli špendlíky zabodnuté väčšinou v pečive. Jeden zo zákazníkov odhalil na Silvestra ostrý predmet v balení toastového chleba, ktorý kúpil už v polovici decembra. V sobotu jedna žena nahlásila nález dokonca dvoch špendlíkov v jednom balení salámy.

Polícia nemá zatiaľ žiadne informácie, ktoré by ju mohli priviesť na stopu človeka či ľudí, ktorí do potravín v obchode ostré predmety umiestnili. Prípad policajti vyšetrujú ako pokus o vážne ublíženie na zdraví. Postihnutý supermarket podľa vyhlásenia už sprísnil bezpečnostné opatrenia. "Daný tovar sme z regálov okamžite odstránili," dodal hovorca.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: SITA/Doug Bergeson via AP)

Na jeseň v Nemecku vyvolal pozornosť podobný prípad. V meste Friedrichshafen pri Bodamskom jazere 53-ročný muž primiešal do detskej výživy etylénglykol, v priemysle známy ako fridex, a päť pohárov s produktom umiestnil do obchodov. Vydieraním sa snažil získať milióny eur, polícii sa ho ale podarilo dolapiť.

Viac o téme: PotravinyŠpendlíkyNemeckoOffenburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu