Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Silvester na východe sa vymkol kontrole: Muž prišiel o prsty, ďalší ľudia o zrak aj oko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - Tak ako každý rok, aj tento sa v UNLP Košice končil „veľmi hekticky.“ Zdravotníci mali čo robiť, s každou hodinou pribúdali pacienti či už po požití alkoholu, alebo s poraneniami od pyrotechniky.

„Spolu sme v UNLP Košice na Oddelení urgentného príjmu a Klinike úrazovej chirurgie ošetrili 12 osôb po požití alkoholu (išlo najmä o bitky či pády) a 5 ľudí po úraze od pyrotechniky. Štyri z týchto osôb sme museli aj hospitalizovať,“ informovala nás hovorkyňa nemocnice Ivana Stašková. 

Zo spomínaných skončil najhoršie muž, ktorý prišiel o posledné články na dvoch prstoch a jeden prst má vážne poškodený. Podľa vlastných slov mu petarda vybuchla priamo v rukách až počas druhého ohňostroja, ktorý v ten večer odpaľoval. Väčšinu pyrotechniky pri tom kupoval cez internet. Podľa odborníkov sa už prsty nedali zachrániť, a preto museli pristúpiť k amputácii článkov.

Rušnú noc mali aj na Očnom oddelení. Neodbornou manipuláciou so zábavnou pyrotechnikou totiž došlo aj k závažným poraneniam tváre a zmyslových orgánov. „Na očnom oddelení UNLP Košice bolo ošetrených 7 pacientov, dvaja z nich prišli s ťažkým poškodením očí so stratou zraku, z toho jeden aj so stratou oka. Ostatní piati boli ošetrení ambulantne a ich zdravotný stav nevyžadoval hospitalizáciu,“ uviedla primárka oddelenia Danica Jonecová. 

Viac o téme: KošiceSilvester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu