Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialený čin matky v nemocnici: Vyznávačka alternatívnej medicíny podrezala chorého synčeka (†1)

Katharina Katit-Staeheliová Zobraziť galériu (2)
Katharina Katit-Staeheliová (Zdroj: FB)

MADRID - Švajčiarka Katharina Katit-Staeheliová vzala svojho ročného synčeka Dylana z nemocnice v Zürichu v čase, keď čakal na operáciu. Dieťatko totiž trpelo hydrocefalom, stavom, kedy dochádza k nahromadeniu mozgovomiechovej tekutiny v lebke. Neskôr svojho potomka zabila, pretože sa bála, že by ho lekári mohli využiť na experimenty. Súd ju poslal do väzenia na 11 rokov.

Desivé FOTO z miesta hrozného činu: Andrej podrezal učiteľa, urobil si selfie a skutok dokonal

Aj keď synček potreboval chirurgický zákrok, matka s ním z nemocnice utiekla a takmer mesiac sa skrývala v Španielsku. V januári 2014 ju spozoroval v obchodnom centre v meste Torrevieja na pobreží Costa Blanca policajný príslušník, ktorý si ju pamätal z medzinárodného zatykača.

Zatiaľ čo jej dieťa vyšetrovali lekári v nemocnici, Katharinu Katit-Staeheliovú strážili dvaja muži zákona v izbe zdravotníckeho zariadenia. Dôstojníkov však požiadala o povolenie Dylana okúpať, s čím súhlasili. Keď však drobca vyzliekla, vzala nôž a prerezala mu hrdlo. Neskôr sa pokúsila spáchať samovraždu tým, že sa bodla do krku, ale zranenie nebolo život ohrozujúce.

Malý Dylan trpel hydrocefalom
Zobraziť galériu (2)
Malý Dylan trpel hydrocefalom  (Zdroj: FB)

Minulý pondelok priviedli vrahyňu pred súd v španielskom meste Elche. Podľa psychiatra obžalovaná trpí poruchou osobnosti a nevidela žiadne východisko z danej situácie.

Napriek tomu, že si vraj nepamätá, k čomu v nemocničnej izbe došlo, povedala súdu, že sa obávala, že jej lekári vezmú Dylana, aby s ním mohli experimentovať. Priznala, že je veľmi skeptická voči konvenčnej medicíne a lekárom a uviedla, že preferuje homeopatiu a tradičnú indickú a čínsku medicínu.

Keď jej lekári v Zürichu povedali, že jej dieťa potrebuje MRI vyšetrenie, vraj spanikárila a rozhodla sa, že svojho syna unesie. Španielski prokurátori pre ňu požadovali 17 rokov väzenia, sudca však zvolil nižší trest – 11 rokov odňatia slobody, informovali miestne médiá.

Viac o téme: MatkaDieťaNemocnicaSmrťVraždaHydrocefalus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu