Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nemecká polícia v pohotovosti: Na ostrove Borkum sa objavili záhadné balíčky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BORKUM - Nemecká polícia zintenzívnila kontrolu pláží na ostrove Borkum v Severnom mori, kde sa v týchto dňoch objavili záhadné balíčky veľkosti tehly zabalené do čiernej fólie o hmotnosti jedného kilogramu.

Bezpečnostné zložky vyzvali všetkých obyvateľov i návštevníkov ostrova, aby v prípade podobného nálezu zamierili neodkladne na policajný okrsok, pretože balíčky obsahujú chemické látky zatiaľ neznámeho pôvodu, konkrétne prášok bielej farby. Obsah balíčkov by mali objasniť experti.

Iba dnes zaistili policajti deväť balíčkov, ktoré putovali v bezpečnom obale do laboratórií na pevnine.
Podobné nálezy hlásia medzičasom aj z pobreží v Holandsku a Belgicku. Je preto možné, že sa do mora mohli dostať z paluby zatiaľ neznámeho plavidla. Na špekuláciách, že by mohlo ísť o drogy, sa polícia odmieta podieľať, informoval Severonemecký rozhlas (NDR).

Vyšetrovatelia však rátajú s tým, že more priplaví v ďalších dňoch aj ďalšie podobné balíčky. Zároveň varujú, že ich obsah by mohol spôsobiť značné zdravotné problémy a navyše, ak je ilegálny, sa každý, kto by ho prechovával, vystavuje riziku stíhania a vysokej pokuty.

Viac o téme: BalíčkyNemeckoBorkum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu