Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nemecko sa spamätáva z nočnej pohromy: Silné búrky napáchali rozsiahle škody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOBLENZ - Komplexné odpratávacie práce na vozovkách prebiehali dnes v juhozápadnej časti Nemecka, cez ktorú sa v noci prehnali silné búrky, informovala podľa miestnej polície agentúra DPA.

Premávka na cestných komunikáciách v spolkovej krajine Porýnie-Falcko bola uzatvorená kvôli zosuvom pôdy i popadaným stromom, spresnil hovorca polície v meste Koblenz. Na jednokoľajovú dopravu musel byť podľa neho dočasne obmedzený jeden úsek železničnej trate.

V priebehu piatkového večera sa cez uvedené územie prehnali búrky so silným dažďom a zanechali po sebe rozsiahlu spúšť. Vietor dokonca postŕhal lístie z celých vinohradov, opisuje policajt, ale z ľudí neutrpel zranenia nikto. Kvôli zosuvu pôdy sa vykoľajil vlak idúci do mesta Trier (Trevír), ležiaceho na nemecko-luxemburských hraniciach.

Všetkých 250 cestujúcich však pokračovalo v ceste vlakom náhradným a dotknutý úsek železničnej trate premával potom dnes ráno len na jednu koľaj. Polícia a požiarnici boli v pohotovosti po celú noc, s výjazdmi do zaplavených pivníc i k spadnutým stromom. 

Viac o téme: BúrkyNemeckoKoblenz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu