Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Predpoveď počasia veští príchod leta: Tropické teploty môžu priniesť aj nemilé prekvapenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Pripravte sa na víkend s premenlivým počasím a vysokými letnými teplotami. Hoci môže byť zrána slnečno, počasie nepodceňujte a v horách buďte počas dňa opatrní, pretože hrozia búrky z tepla.

Piatok

V piatok bude len malá, miestami aj zväčšená oblačnosť s lokálnymi prehánkami alebo búrkami, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Teploty vystúpia na príjemných 24 až 28, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 22 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa bude pohybovať okolo 14 stupňov Celzia. Viať by mal prevažne slabý premenlivý vietor.

PREDPOVEĎ, ktorá mrazí: Svetu hrozia katastrofálne záplavy, vieme, kde v Európe hrozí riziko!

Predpoveď počasia veští príchod
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Od juhozápadu k nám začne prúdiť teplý a vlhký vzduch. Sobota bude polooblačná až oblačná. Na viacerých miestach rátajte s dažďom, prehánkami alebo búrkami, ktoré môžu byť ojedinele spojené aj s intenzívnymi krúpami. Najnižšia nočná teplota klesne na 15 až 10 stupňov, najvyššia denná vystúpi na 23 až 28 stupňov, na juhu miestami do 30 stupňov Celzia. Zafučí prevažne slabý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Predpoveď počasia veští príchod
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Prílev teplého a vlhkého vzduchu od juhu neustane ani v nedeľu. Bude polooblačno až oblačno s príležitostnými prehánkami alebo búrkami. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 11 stupňov a najvyššia denná dosiahne 25 až 30 stupňov Celzia. Viať by mal prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami naberie silu a poženie sa rýchlosťou okolo 13 m/s (45 km/h).

Predpoveď počasia veští príchod
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu