Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česko čelí medzinárodnej hanbe: Jedna veta aktivistky pobúrila všetkých moslimov

Klára Samková
Klára Samková (Zdroj: FB / Klára Samková)

PRAHA - Česi zažívajú veľký škandál. Postarala sa oň kontroverzná advokátka Klára Samková, ktorá je spájaná s protiislamskými a protiutečeneckými hnutiami. A práve islamu sa týka nepríjemný zážitok veľvyslancov moslimských krajín.

Streda v Poslaneckej snemovni totiž podľa portálu novinky.cz patrila semináru s názvom „Máme se bát islámu?“. Okrem množstva odborníkov boli pozvaní aj zástupcovia veľvyslanectiev moslimských krajín. Tým však prejav Samkovej sadnúť nemohol - bývalá členka hnutia Blok proti islamu toto náboženstvo prirovnala k totalitným režimom.

„S islamom musíme naložiť rovnako ako so všetkými totalitnými režimami," nebrala si servítky pred ústa a pokračovala: "Islam je rovnaký ako nacizmus, fašizmus a komunizmus. Je štátnou zločinnou a zločineckou ideológiouSte na ceste vrahov, nezostane po vás nič, názov vašeho náboženstva bude vyslovovaný s odporom,“ neprestávala Samková s jedovatými rečami.

Hoci sa moderátor usiloval výroky zmierniť vyhlásením, že sú za hranicou a ide už o propagandu, niekoľko pobúrených zástupcov ambasád sa zdvihlo na odchod. Boli medzi nimi napríklad turecký veľvyslanec Ahmet Necati Bigali či veľvyslanec Azerbajdžanu Farid Šafijev, ktorý sa ale neskôr vrátil. „Nedá sa porovnávať náboženstvo s fašizmom,“ pokúsil sa brániť islam.

Viac o téme: Islam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu