Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nečakané rozhodnutie v prípade českého hnutia: Blok proti islamu rozpustili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - V Prahe sa dnes koná snem hnutia Blok proti islamu, na ktorom mali poverení delegáti schvaľovať nové stanovy a takisto aj rozhodnúť o poste predsedu. Podľa informácií spravodajského servera iDNES.cz bol však Blok rozpustený a diskutuje sa o novej strane.

S názvom Alternatíva pre Česko, o ktorom uvažoval doterajší predseda Martin Konvička, sú problémy, píše ďalej internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

"Blok proti islamu bol v tejto chvíli rozpustený, pretože nemalo zmysel udržovať spolok, ktorého vrcholní predstavitelia podávajú na predsedu trestné oznámenia a ktorý mal slúžiť pre niektorého z čachrárov, čo sa chceli znovu dostať do Poslaneckej snemovne," povedal Konvička v narážke na ľudí zo strany Úsvit.

Jednoznačne poukázal na tých, ktorí sú podľa neho vinníkmi súčasného stavu - predovšetkým na podpredsedníčku Janu Volfovú a jej priaznivcov z libereckej bunky, vysvetľuje iDNES.cz. Snem Bloku proti islamu sa začal v Prahe dnes o 11.00 h, avšak už na začiatku sa podľa niektorých zdrojov začali problémy. Hovorca hnutia Miroslav Adamec ale pre iDNES.cz povedal, že všetko prebieha v poriadku a informovať bude po skončení snemu.

Konvička chcel pôvodne založiť novú stranu s názvom Alternatíva pre Česko. Neskôr sa však ukázalo, že tento názov sa nedávno pokúsil na ministerstve vnútra registrovať niekto iný, poznamenáva Mladá fronta DNES.

Viac o téme: Česká republikaBlok proti islamu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu