Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najväčšia online hrozba sa začala napĺňať: Džihádisti našli rafinovaný spôsob, ako zverbovať ženy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RAKKA - Nasľubujú im život ako v paláci, vzácne šperky aj lásku. Džihádisti objavili nový spôsob, ako si efektívne hľadať nevesty a stúpenkyne radikálneho islamu súčasne. Ak sa ženy dajú nachytať, prichádza trpké vytriezvenie, z ktorého už nemusí viesť cesta späť.

Fanatici z teroristickej skupiny Daeš sa najnovšie začali zameriavať na populárne online zoznamky, aby prostredníctvom nich nalákali budúce džihádistické nevesty do Iraku a Sýrie, informuje portál Express.co.uk. Kým mužských bojovníkov radikáli verbujú najmä prostredníctvom sociálnych sietí ako Twitter alebo Facebook, pri ženách volia jemnejšie taktiky.

Novinárovi sa podarilo nemožné: VIDEO Stal sa jedným z džihádistov a riskoval vlastný krk!

Najväčšia online hrozba sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Náborári teraz na zoznamkách burcujú moslimské ženy, aby sa vydali za bojovníkov z radov teroristov. Informácia vyšla najavo po tom, ako sa istá rodina obrátila s prosbou o pomoc na tajné služby. Dozvedeli sa, že ich dcéra sa na online zoznamke zaplietla s nebezpečnými ľuďmi. Vymieňala si správy s mužom, ktorý ju chcel nalákať do sýrskej Rakky, bašty extrémistov. „Rozprával jej o veľkom dome, v ktorom by mala služobníctvo. Sľuboval jej za manžela pekného bojovníka. Dokonca jej chcel kúpiť krásne šperky,“ opísali príbuzní mladej dievčiny.

Najväčšia online hrozba sa
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: ZoznamkaNáborDžihádisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu