Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Učiteľka (†24) išla na toaletu, a to bol koniec: Žiak (14) ju znásilnil, olúpil a pochoval!

Kráčala iba na toalety, viac sa nevrátila. Za ňou šiel vrah. Zobraziť galériu (5)
Kráčala iba na toalety, viac sa nevrátila. Za ňou šiel vrah. (Zdroj: cctv, SITA/AP)

SALEM - Zábery z bezpečnostnej kamery ukazujú posledné chvíle učiteľky Colleen Ritzerovej, ktorá pracovala na strednej škole v Massachusetts. Na zázname vidno, ako sa pri chôdzi usmieva sama pre seba a netuší, že sa za ňou vybral aj jej vrah. Vtedy iba 14-ročný Philip Chism, zahalený do mikiny s kapucňou, ju na záchodoch brutálne škrtil, bodol najmenej 16-krát rezačkou na škatule a znásilnil.

Sexuálna otrokyňa unikla zo spárov Daeš: Spoveď o hrozných momentoch, keď vyvraždili jej rodinu

Po ohavnom čine učiteľku napchal do čierneho plastového koša na kolieskach a odtlačil na chodbu. Po ďalšom sexuálnom napadnutí jej vzal peňaženku a nechal ju v plytkom hrobe v neďalekom lese. O niekoľko hodín našla polícia Colleenino polonahé telo a v jeho blízkosti odkaz: "Všetkých vás nenávidím". Dôstojníci objavili Chisma, ako kráča popri ceste a vzali ho do väzby, kde sa mal k skutku priznať.

VIDEO Učiteľka (†24) išla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: cctv)

Colleen učila v Danvers High School v Massachusetts iba dva roky, ale jej kolegovia ju podľa portálu mirror.co.uk rešpektovali a bola pozitívnym vzorom pre svojich študentov. Počas hodiny matematiky 22. októbra 2013 si všimla, že Chism nedáva pozor a kreslí si, preto ho nechala po škole. Chlapec s pocitom krivdy sa jej však rozhodol pomstiť.

Colleen Ritzerová
Zobraziť galériu (5)
Colleen Ritzerová  (Zdroj: cctv, SITA/AP)

Dnes 16-ročný obžalovaný sa na súde priznal k zabitiu učiteľky, ale prosil o uznanie neviny z dôvodu duševnej poruchy. Obhajoba tvrdila, že v čase útoku mal práve jednu z psychických epizód. V štáte Massachusetts môžu byť tínedžeri starší ako 14 rokov, obvinení z vraždy, súdení ako dospelí. Odborníci však tvrdili, že jeho symptómy boli v rozpore s jeho konaním a dokázal rozlíšiť dobro od zla.

Phillip Chism na súde.
Zobraziť galériu (5)
Phillip Chism na súde.  (Zdroj: cctv, SITA/AP)

Po dvojdňovom pojednávaní uznala porota mladíka vinným z vraždy prvého stupňa, znásilnenia a ozbrojenej lúpeže. Verdikt znel 40 rokov za mrežami.

Zdrvení rodičia zavraždenej učiteľky.
Zobraziť galériu (5)
Zdrvení rodičia zavraždenej učiteľky.  (Zdroj: cctv, SITA/AP)

Viac o téme: Philip ChismColleen Ritzerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu