Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jeho manželku popravili, on dostal doživotie: Fanatická rodina páchala ohavné činy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ABÚ ZABÍ - Súd v Spojených arabských emirátoch (SAE) odsúdil na doživotie muža obvineného z príslušnosti k takzvanému Daešu a podpory tejto extrémistickej organizácie. Rozsudok nad vdovcom bol vynesený 10 mesiacov nato, ako jeho manželku popravili za vraždu americkej učiteľky.

Najvyšší federálny súd v Abú Zabí tiež nariadil uzavretie webových stránok a internetových fór, ktoré prevádzkoval odsúdený Muhammad Hášimí. Jeho manželku Alaa Hášimíovú popravili zastrelením vlani v júli. Matka šiestich detí bola odsúdená za smrteľné pobodanie 47-ročnej občianky USA Ibolye Ryanovej na toalete v nákupnom centre v roku 2014.

Vrahyňa bola počas útoku oblečená v tradičnom nikábe, čiernom šate, ktorý ju zakrýval od hlavy po päty. Zachytili tu bezpečnostné kamery. Pokúsila sa tiež o bombový útok na dom ďalšieho Američana a posielala z účtu peniaze teroristickej organizácii, vyplýva z rozsudku. SAE schválili v roku 2014 nový protiteroristický zákon, ktorým rozšíril trestné činy, za ktoré je možné udeliť trest smrti.

Viac o téme: SAEDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu