Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chlapček (†5) sa na Silvestra vytratil z domu: Stalo sa to najhoršie, čo mohlo

Jayliel Vega Batista
Jayliel Vega Batista (Zdroj: Foto: youtube)

ALLENTOWN - Obrovská tragédia sa stala v rodine päťročného chlapčeka. Na Silvestra nepozorovane odišiel z domu. Keď na to jeho blízki prišli, rozbehlo sa intenzívne pátranie. Malého autistu našli o tri dni neskôr, žiaľ, bez známok života.

Telíčko Jayliela Vega Batistu našli potápači v kanáli Lehigh, ktorý je vzdialený asi pol kilometra od domovského mesta Allentown v Pennsylvánii, kde býval so svojimi rodičmi.  

Šéf miestnej polície Keith Morris na tlačovej konferencii v sobotu oznámil, že chlapček zmizol vo štvrtok večer počas silvestrovského večierka. Ako povedal, zo spôsobenia jeho smrti zatiaľ nie je nikto podozrivý, no prípad je stále v štádiu vyšetrovania. Telíčko nebohého chlapčeka poslali na pitvu, aby zistili, kedy vošiel Jayliel do vody a či zomrel pred alebo po vstupe do kanála.

"Je to smutný deň pre naše mesto," cituje starostu Allentownu Eda Pawlowského nbcnews.com. Obyvateľov zároveň vyzval, aby sa za rodinu nebohého chlapčeka modlili. Podľa polície chlapček nemal obuté topánky ani ponožky, nemal na sebe ani vetrovku či kabát.

Jaylielov otec povedal, že nevie, prečo sa jeho synček vydal smerom ku kanálu a doplnil, že chlapček nevedel odhadnúť nebezpečenstvo situácie.  

Viac o téme: TragédiaAutistaChlapčekPennsylvania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu