Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Thomas (†16) sa nikdy nesprchoval: Záhadne zomrel po použití obrovského množstva dezodorantu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

FOLKESTONE - Britský tínedžer, ktorý radšej používal dezodorant, než by vliezol pod sprchu, zomrel za naozaj zvláštnych okolností. Vyšetrovanie smrti preukázalo, že Thomas Townsend "podľahol účinkom plynu". V jeho izbe sa našlo až 42 rôznych druhov sprejov.

Možné iba v Rusku: Muž "umrel" po pití vodky s kamarátmi, prebral sa v márnici a vrátil sa späť na párty

Mladík skonal 29. augusta minulého roka. Našli ho v jeho izbe klačiaceho na kolenách a obklopeného 42 sprejmi. "Nezvykol používať sprchu, ale dezodorant a vysprejoval na seba polovicu plechovky. Potom sa nastriekal vodou po holení, aby zakryl telesný pach. Sprej minul za týždeň. Nevedela som, že mal toľko sprejov v izbe, ale bol veľký zberateľ," uviedla chlapcova matka Sally na mestskom súde vo Folkestone.

Thomas bol u náhradných rodičov päť rokov, než sa presťahoval do detského domova v Folkestone vo februári minulého roka. Spočiatku mal problém sa tu udomácniť a v minulosti trpel sebapoškodzovaním, kedy rezal sám seba. Napokon to však vyzeralo, že sa adaptoval a v septembri mal začať chodiť do novej školy.

Na mestskom súde odznelo, že nevykazoval úmysel vziať si život a neprejavovil záujem o užívanie návykových látok. Zamestnankyňa Lucy Banyardová objavila jeho telo okolo pol siedmej večer, chlapec klačal na kolenách pri posteli s hlavou naklonenou dopredu. Privolaní záchranári ho už nedokázali oživiť.

Patológ Kareem Aboualfa povedal na pojednávaní, že príčinou Thomasovej smrti bol kolaps spôsobený inhaláciou butánu, v jeho tele sa nenachádzali žiadne stopy po alkohle alebo drogách. Polícia, ktorá skúmala jeho izbu, zistila, že v nej mladík nahromadil 42 produktov, akými sú dezodoranty či spreje na vlasy, mnoho z nich bolo prázdnych. Záver koronera preto znel, že išlo o náhodné úmrtie spôsobené účinkom plynu.

Viac o téme: Dezodorant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu