Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Primátor Košíc Raši a jeho pocity z Bruselu: Človek sa cíti ako na vojenských manévroch

Richard Raši Zobraziť galériu (3)
Richard Raši (Zdroj: Miro Vacula)

BRUSEL - Primátor Košíc Richard Raši sa v štvrtok (19.11.) vrátil z Bruselu. Spolu s viceprimátorkou Renátou Lenártovou na pôde Európskeho parlamentu osobne prevzali titul Európske mesto športu 2016, ktoré získalo Košice ako prvé mesto na Slovensku.

Keďže v Bruseli momentálne vyhlásili najvyšší stupeň výstrahy pred aktivitami teroristov, Richard Raši nám prezradil ako to v hlavnom meste Belgicka vyzerá. „V Bruseli som bol od 17. do 19. novembra. Keďže som sa pohyboval v oblasti kde sídli Európsky parlament aj Európska komisia boli všade ozbrojení policajti a vojaci. Všetci chodili so samopalmi, v meste boli rozmiestnené aj vojenské auta. Boli zvýšené kontroly pri vstupe do spomenutých budov. Dosť často bolo počuť sirény policajných áut.“

Primátor Košíc Richard Raši
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Podľa jeho slov, v Bruseli cítiť obrovské napätie. „Práve napätie je to, čo momentálne v Bruseli dominuje. Brusel je teraz neslávne známy najmä ako mesto skadiaľ teroristi do Paríža prišli a miesto kde sa ich množstvo skrýva. Sem tam sa človek cíti ako na vojenských manévroch.“ Aj letisko a okolie sú prísne strážené. „Prílet aj odlet bol však bez problémov,“ dodáva Raši, ktorý už situáciu v Bruseli sleduje zo Slovenska. 

Viac o téme: Richard RašiBruselRenáta LenártovaEurópske mesto športu 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu