Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Nemecko sa nepripojí k náletom v Sýrii: Je nezmysel pridať sa k 16 útočiacim krajinám

Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier (Zdroj: SITA)

BERLÍN – Nemecký minister zahraničných vecí dnes povedal, že jeho krajina sa nezúčastní na leteckých útokoch proti extrémistickému Islamskému štátu v Sýrii.

Frank-Walter Steinmeier po rokovaní so svojím cyperským kolegom uviedol, že "nedáva zmysel, aby sme sa pripojili ku 16 krajinám, ktoré už letecky útočia" v Sýrii. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Minister povedal, že rozhodnutie Nemecka poskytnúť zbrane a vojenský výcvik kurdským bojovníkom bojujúcim s Islamským štátom v severnom Iraku je "tá správna stratégia", pretože nielenže tam udržali frontovú líniu, ale tiež dosiahli "malé územné zisky".

Jordánsky kráľ Abdalláh II. dnes počas svojej návštevy Kosova povedal, že "terčom útoku teroristov sú ako Európa tak islam". "Čelíme tretej svetovej vojne, vojne proti ľudskosti a to je to, čo nás spája. Toto je vojna, ako som sa opakovane vyjadril, vnútri islamu," citovala ho agentúra AP. "Preto musíme konať rýchlo a holisticky sa pustiť do poprepájaných vlákien a reagovať na ne, či je to v tomto regióne, v Afrike, Ázii alebo v Európe," dodal.

Viac o téme: NemeckoSýriaFrank-Walter SteinmeierIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu