Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kuriózny plán dvojice nezbedníkov (5): Chceli drahé fáro, takto prefíkane ušli zo škôlky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MAGNITOGORSK – Dvaja päťroční chlapci ako ostrieľaní kriminálnici dokázali prekopať dieru, ktorou vykĺzli z materskej škôlky na slobodu, kde si hodlali zaobstarať naozaj luxusný automobil. Príbeh z Uralu, kde sa Rusko delí na európsku a ázijskú časť, upútal pozornosť aj zahraničných médií.

"Dvaja chlapci utiekli z materskej školy v Magnitogorsku počas prechádzky krátkym otvorom, ktorý plánovito vyhĺbili v niekoľkých predchádzajúcich dňoch detskými lopatkami pod ohradením škôlky," vykreslil denník Komsomolskaja pravda.

Utečenci potom ušli ďalšie dva kilometre k predajni automobilov Jaguar. Okoloidúca žena pri pohľade na malých tulákov pojala podozrenie, že čosi nie je v poriadku. "Chlapci jej vysvetlili, že odišli zo škôlky, aby si kúpili poriadne auto. Ale nemajú peniaze," poznamenal denník. Bdelá občianka potom nesolventných chlapcov okamžite odviezla vlastným vozidlom na strážnicu, odkiaľ už vyrazili policajné hliadky k pátraniu po nezvestných utečencoch.

Šťastný koniec to asi nebol až tak úplne pre učiteľku z materskej škôlky, ktorá na útek svojich zverencov doplatila prepustením z práce, zatiaľ čo vedúci celého zariadenia vyviazol s pokarhaním.
Následníci grófa Monte Christa vraj na Urale nie sú vôbec vzácni. Vlani sa z inej škôlky "vyparil" trojročný chlapec is dvoma vrstevnicami, ktoré pozval k sebe na návštevu. Domov trafil, zatiaľ čo dievčatá ho čakali na lavičke v priechode, až skontroluje, či je "čistý vzduch". A pred pár rokmi sa iní utečenci dokonca dostali do policajných zvodiek potom, čo kameňom rozbili výklad obchodu, aby spáchali veľkú čokoládovú lúpež.

Podobné úteky z materských škôlok v prípade šťastných koncov nemávajú pre učiteľky vážnejšie dôsledky, poznamenal server Newsru.com. Ale tento rok vo februári bola v Tomskej oblasti odsúdená za nedbanlivosť vychovávateľka, ktorá si nevšimla únosu trojročného dievčatka, neskôr znásilněného a zavraždeného. Páchateľom bol podľa vyšetrovateľov miestny taxikár, ktorý napísal na predné okno svojho auta "Odpusť", než sa obesil.

Viac o téme: Magnitogorsk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu