Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ženy vyšli do ulíc hore bez: Nezvyčajný protest za právo na odhalené poprsie!

Ženy v Ontáriu pripomenuli svoje právo na odhalené poprsie Zobraziť galériu (2)
Ženy v Ontáriu pripomenuli svoje právo na odhalené poprsie (Zdroj: SITA)

WATERLOO – Desiatky od pása hore nahých žien a mužov sa dnes v meste Waterloo v kanadskej provincii Ontário zúčastnili na pochode a demonštrácii, ktorých cieľom bolo pripomenúť ženám, že majú právo odhaliť si na verejnosti prsia, ak si to želajú.

Podujatie zorganizovala trojica sestier, ktoré pred týždňom zastavil policajt, keď sa v rezidenčnej štvrti bicyklovali s odhaleným poprsím a upozornil ich, že konajú v rozpore so zákonom. Mladé ženy argumentovali, že nemá pravdu. Keď si roztržku začali nahrávať mobilným telefónom, policajt začal tvrdiť, že chcel len skontrolovať, či majú na bicykloch funkčné zvončeky a svetlá. Trojica sestier sa potom odobrala na policajnú stanicu a na zasahujúceho policajta podala trestné oznámenie za porušenie zákona. Ženy v provincii Ontário majú totiž právo pohybovať sa na verejnosti s obnaženými prsiami od roku 1996.

Ženy v Ontáriu pripomenuli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Podobný incident, aký koncom júla zažili sestry Tameera, Nadia a Alysha Mohamedové, keď si kvôli horúčave pri bicyklovaní vyzliekli tričká i športové podprsenky a bicyklovali sa "hore bez", sa v júni odohral v meste Guelph v provincii Ontário, keď mestský úradník napomenul osemročné dievča, ktoré malo na plavárni oblečený len spodný diel plaviek.

Viac o téme: ProtestOntário
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu