Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Víkendová dráma v Tatrách: Petra (†27) záhadne zmizla, tragická smrť pod Satanom

Petra Macíková Zobraziť galériu (7)
Petra Macíková (Zdroj: Foto: Facebook)

POPRAD - Tragický osud postihol 27-ročnú Petru. V piatok sa vybrala na túru do Vysokých Tatier. Svojim blízkym sa však neozvala, preto sa o mladú ženu začali obávať. Zalarmovali horských záchranárov, ktorí aj s pomocou dobrovoľníkov po dievčine pátrali takmer dva dni. Žiaľ, Petru našli v nedeľu poobede mŕtvu pod vrchom, na ktorý je vstup zakázaný.

Pátranie po Petre prebiehalo od soboty 1. augusta. Horských záchranárov privolal na pomoc otec, ktorý im poskytol potrebné informácie. Podľa jeho slov sa dcéra vybrala na túru do Vysokých Tatier v piatok, smerovala na Furkotský, Hrubý alebo Štrbský štít. Kamarátov sa pýtala, či by s ňou niekto nešiel, ale keďže sa jej nepodarilo nikoho zohnať, vybrala sa sama. Auto nechala zaparkované na odbočke na Štrbské pleso.

Záchranári boli okamžite na nohách, prepátrali výstupové trasy na tieto štíty. Úspešní neboli. V oblasti pátral aj vrtuľník, rovnako neúspešne. 

Víkendová dráma v Tatrách:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

V nedeľu záchranná akcia pokračovala vo Furkotskej, Mlynickej, Mengusovskej doline, ako aj na okolitých hrebeňoch. V poobedňajších hodinách sa Petru podarilo nájsť pod stenou Satana v Mlynickej doline, žiaľ, už nebola nažive.

Zarážajúce je, že sa Petra vybrala sama do neprístupnej oblasti, aj keď blízkym povedala, že pôjde inam. Na poslednú chvíľu zrejme svoj plán zmenila. V zmysle predpisov Národného parku Tanap je výstup na Satan zakázaný, okrem výstupu s oprávnenou osobou, ktorou je horský vodca, sprievodca alebo inštruktor. Štít navyše nemá vyznačené trasy.

Víkendová dráma v Tatrách:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Žena sa pošmykla a z výšky niekoľkých metrov spadla. Utrpela poranenia nezlúčiteľné so životom. Petru pomáhali hľadať horskí záchranári, dobrovoľníci, ale aj široké verejnosť. V ťažkom teréne najprv našli palice, neskôr aj telo.

Víkendová dráma v Tatrách:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Rodina, piatelia a blízki sa z tragédie nedokážu spamätať. Petra milovala hory, bola obľúbená, usmievavá a vždy ochotná pomôcť. "Uchýlila si ma na tri dni vo svojom novom vlastnom byte počas mojej služobky v Bratislave, ktorý si sotva začala užívať, za čo som ti pri rannej káve sľúbil Gerlach...Tak prečo tak lacno, veď si bola iba na začiatku?!?" napísal kamarát Pavel.

Víkendová dráma v Tatrách:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Nebohá Petra s kamarátmi
Zobraziť galériu (7)
Nebohá Petra s kamarátmi  (Zdroj: Foto: Facebook)

Petra pracovala ako auditorka v IBM v Bratislave, jej sestra je hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková. Rodina je smrťou zdrvená, aj napriek tomu ďakujú záchranárom Horskej záchrannej služby, že našli telo a pozostatky zniesli, aby svoju milovanú mohli pochovať.

 

Viac o téme: TragédiaSmrťTatryPetra Macíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu