Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Predpokladané trosky strateného boeingu začnú skúmať v stredu

Predpokladané trosky nezvestného Boeingu 777 dopravili do Paríža Zobraziť galériu (3)
Predpokladané trosky nezvestného Boeingu 777 dopravili do Paríža (Zdroj: SITA)

PARÍŽ – Expertíza trosiek lietadla, vyplavených na francúzsky ostrov Réunion v Indickom oceáne, ktoré by mohli pochádzať z nezvestného malajzijského lietadla Boeing 777, sa začne na budúcu stredu. Informoval o tom dnes spravodajský web RTL.fr.

Expertíza sa uskutoční v laboratóriách ministerstva obrany v mestečku Balma neďaleko francúzskeho mesta Toulouse, kde sa špecializujú na vyšetrovanie leteckých nešťastí. Trosky - asi dva metre dlhý úlomok krídla - dnes z Réunionu letecky dopravili do Paríža, odtiaľ lietadlom do Toulouse a potom nákladným autom s policajným sprievodom do sídla laboratórií DGA-TA.

Predpokladané trosky nezvestného Boeingu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Na skúmaní trosiek sa zúčastnia aj experti z Malajzie, ako aj odborníci zo spoločnosti Boeing. Ide o prvú konkrétnu stopu, ktorá by mohla viesť k zisteniu, čo sa 8. marca 2014 odohralo na palube lietadla Boeing 777, prepravujúceho 239 cestujúcich a členov posádky, keď stroj smerujúci z malajzijského Kuala Lumpur do Pekingu záhadne zmizol. 

Stroj zmizol vlani v marci, keď smeroval z malajzijského Kuala Lumpur do Pekingu, a predstavuje jednu z najväčších záhad v dejinách letectva. Na palube sa nachádzalo 239 cestujúcich a členov posádky.

Predpokladané trosky nezvestného Boeingu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Kus lietadla sa našiel v stredu 29. júla, keď ho vyplavilo na francúzsky sopečný ostrov Réunion s 850.000 obyvateľmi, neďaleko Madagaskaru. Réunion sa nachádza približne 3700 kilometrov od rozľahlého priestoru v južnej časti Indického oceánu pri západnom pobreží Austrálie, kde sa doteraz sústreďovalo pátranie po nezvestnom lietadle.

Viac o téme: RéunionBoeing 777
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu