Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Streľba na autobus v Plzni: Polícia zadržala 15-ročného chlapca, zbraň mu dal do rúk otec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PLZEŇ – Kvôli utorňajšej streľbe na autobus MHD v českom meste Plzeň zadržali plzenskí policajti 15-ročného chlapca. Podľa doterajších výsledkov vyšetrovania strieľal na vozidlo plné robotníkov nelegálne držanou zbraňou a na mieste s ním bol aj jeho otec. Informoval o tom dnes spravodajský server iDNES.cz.

"Zadržaný 15-ročný Plzenčan je v policajnej cele. Podľa doterajších výsledkov preverovania mal od svojho otca prevziať nelegálne držanú strelnú zbraň a niekoľkokrát z nej vystreliť. Otec bol pri tom. Okrem zariadenia zastávky zasiahol aj prechádzajúci autobus," uviedla hovorkyňa krajskej polície Ivana Jelínková.

Polícia v súčasnosti rieši, aká bude kvalifikácia prípadu. Okrem strelca hrozí trestné stíhanie aj jeho otcovi. "Nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o čin s extrémistickým podtextom alebo o čin, ktorý by súvisel s pobytom cudzincov na území ČR," uviedla Jelínková.

Strelec zasiahol zadnú časť kĺbového autobusu na trase medzi konečnou Borská pole a konečnou v plzenskej časti Bory v utorok pred 23.00 h. Strely rozbili zadné okno, jedna roztrieštila aj operadlo jedného zo sedadiel pri zadnom okne. Nikto z 90 cestujúcich neutrpel zranenia.  V priebehu stredy policajti prehľadávali celú trasu autobusu, pričom hľadali nábojnice alebo ďalšie prestrelené predmety. Podľa informácií denníka Mladá fronta DNES objavili niekoľko čerstvých stôp po strelách v konštrukcii zastávky mestskej dopravy.

Viac o téme: StreľbaPlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu