Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Škandál s mŕtvymi džihádistami: Šampanské a bujaré oslavy v pitevni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

VERVIERS – Belgicko je svedkom škandálu spojeného so zneuctením tiel dvoch džihádistov v meste Verviers, ktorí zahynuli počas januárovej akcie protiteroristického komanda. Uviedla to dnes rozhlasová a televízna stanica RTBF.

Generálny inšpektorát integrovaných policajných síl v utorok potvrdil existenciu fotografií svedčiacich o neúctivom sa správaní neznámych osôb v márnici pri telách dvoch džihádistov. Osoby na fotografiách nie sú identifikovateľné, jasne však dokazujú, že sa zabávali vedľa mŕtvol ležiacich v pitevni. Na fotkách vidieť osoby s chirurgickými rúškami na tvári. Nalievajú a popíjajú šampanské pri telách džihádistov, ktorí zahynuli počas konfrontácie s protiteroristickým komandom, ktoré malo za cieľ zneškodniť podozrivú teroristickú skupinu.

"Fotografie naznačujú, že ľudia na nich požívali alkohol počas pitiev dvoch ľudí zastrelených v rámci zásahu špeciálnych síl vo Verviers. Musíme teraz zistiť, čo sa presne stalo a kto je zodpovedný za túto skutočnosť," vyhlásil dnes ráno generálny prokurátor mesta Liege Christian De Valkeneer. Upozornil, že pitevňa nie je žiadne "slávnostné miesto".

Podľa jeho slov ide o "neprijateľné správanie". Vyjadril nádej, že osoby na fotkách budú rýchlo identifikované. Mohlo by ísť o zamestnancov forenzného ústavu alebo členov polície.  "Takéto správanie je neprijateľné. Všetci zosnulí majú nárok na úctu, a to aj v pitevni. Nemôžeme akceptovať, že z pitevne sa stane miesto osláv," zdôraznil De Valkeneer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu