Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najstarší džihádista (80) má byť pýchou Islamského štátu: Robil som aj kotrmelce!

Muhammed Amin Zobraziť galériu (2)
Muhammed Amin (Zdroj: Youtube/Spread Word)

RAQQA - Najnovšie propagandistické video Islamského štátu sa snaží o rešpekt medzi najstaršími obyvateľmi i deťmi. Hviezdou je tentoraz osemdesiatročný Muhammed Amin, ktorý sa k islamistom pridal napriek starobe.

Muhammed Amin bol členom čínskej moslimskej ujgurskej menšiny, tvoriacej asi 45 percent  obyvateľov autonómnej oblasti provincie Sin-ťiang na severozápade Číny. Na videu hovorí o tom, ako sa pridal k Islamskému štátu, keď jeho syna zabili v Sýrii, bojujúc po boku mudžahedínov. Vtedy sa rozhodol, že so svojou ženou, dcérou a štyrmi vnukmi opustí rodnú zem a rozšíri rady islamistov, uvádza Mirror.

VIDEO Najhlúpejší džihádista na svete: Všetko prezradil dobrovoľne, do 24 hodín bolo po ňom!

„Prišiel som do Islamského štátu a jeho výcvikového tábora napriek mojej starobe. Liezol som, bežal, robil kotrmelce,“ povedal Amin a rozhovoril sa o svojich skúsenostiach so 60-ročným útlakom zo strany Číňanov. Teraz je plnohodnotným bojovníkom, ktorý domov za manželkou chodieva s AK-47 v ruke. Amin, ktorý bol vo svojej krajine imámom, ako vyhlásil, sa na videu chváli, že po výcviku dokáže prejsť pešo aj dva kilometre denne.

Najstarší džihádista (80) má
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Spread Word)

Nové propagandistické video bolo nakrúcané aj v priestoroch základnej školy pod kontrolou Islamského štátu a má teda pôsobiť výchovne. Jeden zo školákov na ňom bojovne prehlasuje, že v Turkestane so zvolením Alaha pripravujú kalifát, aby o tom neveriaci vedeli. Podľa odborníkov ide o priamu propagandu zameranú na ujgurskú menšinu, informuje Daily Mail.

Viac o téme: ISIslamský štátMuhammed Amin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu