Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Najhlúpejší džihádista na svete: Všetko prezradil dobrovoľne, do 24 hodín bolo po ňom!

Stačila jediná selfie!
Stačila jediná selfie! (Zdroj: youtube/cnn)

BAGDAD - Hovorí sa, že pýcha predchádza pád a islamistovi, ktorého Američania nazvali „trubirohom“, sa samochvála vypomstila. Na sociálnu sieť totiž zavesil fotografiu z miesta činu a v otvorenej konverzácii dokonca neváhal spomenúť viac podstatných detailov!

Americkým vzdušným jednotkám sa tento týždeň podarilo do 24 hodín identifikovať a rozprášiť základňu Islamského štátu v Iraku po tom, ako jeden z jeho členov prezradil príliš veľa na sociálnej sieti a všimla si to americká špionážna služba. Džihádista sa vystatoval svojimi veliteľskými schopnosťami a neváhal celý priebeh svojho úspechu dokumentovať fotografiami a vyjadreniami, uviedol Daily Mail.

Škandál s mŕtvymi džihádistami: Šampanské a bujaré oslavy v pitevni!

Neubehol ani deň a Američania základňu IS rozmetali. „Prečesávali sociálne siete a odrazu si všimli nejakého blbca, ktorý otvorene písal o svojich veliteľských schopnostiach,“ uviedol generál Herbert „Hawk“ Carlisle z tímu floridských špecialistov. Hoci sú islamskí militanti známi práve hojným využívaním sociálnych sietí na propagandu, teraz sa im to vypomstilo. Práve ich silná stránka odhaľuje najviac nedostatkov.

Islamský štát sa naďalej rozrastá

Podľa najnovších informácií extrémisti naposledy obsadili aj ďalšie mesto v Líbyi, Harvu. IS, ktorý kontroluje rozsiahle oblasti v Iraku a Sýrii, využil bezpečnostné vákuum v severoafrickej krajine, kde proti sebe bojujú dve rivalské vlády. Extrémistická organizácia od začiatku roka postupne obsadila mesto Syrta. Najprv sa zmocnila vládnych budov a v máji aj letiska. Teraz obsadila aj Harvu ležiacu východne od Syrty.

Viac o téme: Džihádista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu