Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pomätený Slovák vyvolal v Británii škandál: Absurdné dôvody vandalizmu, skončil na psychiatrii!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

COVENTRY - Slovák Peter Kerhat sa v Británii utrhol z reťaze. Rozbíjal okná na kostole starom niekoľko storočí, rozbíjal výkladné skrine kostýmového obchodu a nakoniec ničil parkovacie miesta. Dôvod? Neuveríte!

Vandal menom Peter Kerhat (30) poškodil okná na kostole zo 14. storočia. Má to byť Slovák, píše britský portál Coventry Telegraph. Muž mal z kostola vyhodiť cez tri okná baptistického kostola sv. Jána ozdobné kamene. Škoda sa vyšplhala podľa portálu na 10 tisíc libier.

Sudca v Leamingtone už muža uznal vinným zo štyroch trestných činov. Po zadržaní ho umiestnili na psychiatrickú kliniku, ale súd rozhodol, že nepotrebuje zvláštnu starostlivosť. Noviny uvádzajú absurdné dôvody konania výtržníctva. Polícia ho zatkla ako rozbíja výkladné skrine z kostýmového obchodu vraj preto, lebo kostýmy strašia deti.

Taktiež ničil parkovacie miesta, pretože si myslel, že ľudia by nemali platiť za parkovanie. Podľa právnych zástupcov sa plánuje vrátiť na Slovensko, takže ho nemusia stíhať. "Plánuje sa vrátiť na Slovensko k svojim rodičom. Má tam prácu. Zostane však pod dozorom (na psychiatrickej klinike Reaside v Birminghame) až do odletu," povedal Kerhatov právnik. Kompetentní v Británii sa však obávajú, že akonáhle ho spustia z dozoru, môže výtržníctvo zopakovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu