Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Autentické VIDEO džihádistov so samopalmi: Vražedný útok na mieste, kam chceli ísť naše deti!

Tuniská vláda zverejnila záznam z príchodu útočníkov do múzea Zobraziť galériu (2)
Tuniská vláda zverejnila záznam z príchodu útočníkov do múzea (Zdroj: SITA)

TUNIS – Tuniská vláda zverejnila záznam z bezpečnostných kamier múzea Bárdú (Le musée national du Bardo) v Tunise zachytávajúci príchod ozbrojencov, ktorí pri stredajšom teroristickom útoku zabili 25 ľudí. Informácie zverejnila dnes spravodajská stanica BBC.

Na zázname z bezpečnostných kamier, ktorý sprístupnilo tuniské ministerstvo vnútra, vidno dvoch mužov, ako s automatickými puškami a ruksakmi prechádzajú cez vstupnú halu budovy. Ďalší záber zachytil situáciu, keď dvojica pri schodoch náhodne stretne návštevníka múzea. Jeden z ozbrojencov na neho rýchlo namieri zbraň, následnej ho však nechá odísť. Útočníci potom postupujú hore chodmi ďalej na poschodie. 

"Útočníci boli určite traja ... jeden je na úteku, ďaleko sa nedostane," povedal prezident francúzskej rozhlasovej stanici Europe 1. Teroristi v múzeu Bardo, ktoré sa nachádza vedľa tuniského parlamentu, zabili 20 zahraničných turistov, medzi nimi Japoncov, Španielov, Francúzov alebo Poliakov. Takmer päť desiatok ľudí bolo zranených. 

Tuniská vláda zverejnila záznam
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Oboch ozbrojencov sa podarilo zneškodniť pri prestrelke s bezpečnostnými zložkami v areáli múzea. Minimálne jeden z nich mal na sebe pripevnený opasok s výbušninami. Podľa tuniského rezortu vnútra dvojica absolvovala výcvik v džihádistickom tábore, nachádzajúcom sa na území kontrolovanom militantnou organizáciou Islamský štát (IS) v susednej Líbyi. Tuniské úrady v sobotu oznámili, že od stredajšieho teroristického útoku na múzeum Bárdú (Le musée national du Bardo) v Tunise zadržali viac ako 20 podozrivých militantov. K zodpovednosti za útok sa prihlásilo radikálne hnutie Islamský štát. Tuniské úrady v súvislosti s týmto prípadom zatkli viac ako 20 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu