Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podozrivý z útoku na tuniské múzeum Bardo trvá na svojej nevine

Abdal-Madžíd Touil Zobraziť galériu (2)
Abdal-Madžíd Touil (Zdroj: SITA)

RÍM – Marocký migrant obvinený z účasti na masakre v tuniskom múzeu Bardo dnes pred sudcom v Miláne trval na svojej nevine a odmietol sa dobrovoľne odovzdať do rúk tuniským úradom. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Abdal-Madžíd Touil (22) dnes v milánskej väznici San Vittorio absolvoval prvé vypočúvanie pred sudcom po tom, čo ho talianska polícia zadržala na základe tuniského zatykača a obvinila ho z napomáhania pri príprave a vykonaní útoku na múzeum Bardo v tuniskej metropole z 18. marca. Zahynulo pri ňom 22 ľudí.

Abdal-Madžíd Touil
Zobraziť galériu (2)
Abdal-Madžíd Touil  (Zdroj: SITA)

Právnička obvineného Silvia Fiorentiniová povedala po prvom pojednávaní novinárom, že Touil nemá nič spoločné s masakrou a že sa nachádza v Taliansku od 17. februára. Prokurátori tvrdia, že prišiel na Sicíliu v člne plnom zachránených migrantov. 

Podľa Fiorentiniovej Maročan nechápe, ako sa mohol ocitnúť vo väznici, ale celkovo je v poriadku. Právnička dodala, že Touil sa odmietol vzdať tuniským úradom, čím sa začína proces extradície. Ten však môže byť komplikovaný, pretože Taliansko odmieta vydávať ľudí do krajín, kde uplatňujú trest smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu