Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Konflikt dvoch rómskych rodín skončil streľbou: Dvaja zranení a traja zadržaní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA/ŠTERNBERK- Dlhodobé spory dvoch rómskych rodín mohli byť za stredajšou streľbou v meste Šternberk v Olomouckom kraji Českej republiky. Naznačil to starosta mesta Stanislav Orság, podľa ktorého sa ich konflikt už v minulosti opakovane odohrával na verejnosti v centre Šternberku.

Vedenie mesta podľa jeho slov prijme v reakcii na stredajšie udalosti bezpečnostné opatrenia. Dôjde k posilneniu hliadok mestskej polície v okolí škôl a na verejných priestranstvách a radnica požiada aj o posilnenie hliadok Polície ČR. Po konflikte medzi dvoma skupinami občanov sa v okolí miestneho úradu v Šternberku strieľalo. Polícia zadržala trojicu páchateľov, vrátane mladistvého, zdravotníci odviezli do nemocnice dvoch zranených mladíkov vo veku 18 a 21 rokov, z ktorých jedného museli lekári operovať, informoval dnes internetový server iDNES.cz.

Policajná hovorkyňa Marie Štrbáková poznamenala, že ani jeden zo zranených nebol v ohrození života. Podľa jej slov kriminalisti intenzívne pracujú na prípade. Príčiny a predmetné okolnosti sa preverujú. Vzhľadom na pokračujúce vyšetrovanie, ale aj na fakt, že jeden zo zainteresovaných nie je ešte plnoletý, nemožno verejnosti poskytnúť detailnejšie informácie, dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu