Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ľubka (12) sedela s kamarátkou pred bytovkou: Centimetre ju delili od smrti, vystrelili po nej!

Ľubka sa rozprávala s kamarátkou pred bytovkou, niekto ju strelil do hlavy Zobraziť galériu (2)
Ľubka sa rozprávala s kamarátkou pred bytovkou, niekto ju strelil do hlavy (Zdroj: foto: tv joj)

TVRDOŠÍN – Rodiny dvoch 12-ročných dievčatiek ostali v šoku. Kamarátky sa rozprávali za bieleho dňa pred panelákom. Znenazdajky sa ozvala streľba a neznámy páchateľ trafil zo vzduchovky jedno z dievčat. Len centimetre a obrovské šťastie delili od najhoršieho. Dievčatko mohlo prísť o život.

Incident sa stal ešte začiatkom novembra na sídlisku Medvedzie v Tvrdošíne. Na miesto okamžite dorazila policajná hliadka, ktorá vykonala prvotné úkony a previerky. "Bolo zistené, že pri bytovke sa spoločne hrali dve dievčatá vo veku 12 rokov. Jedno z dievčat náhle zacítilo bolesť v zadnej časti hlavy," informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík.

Ako informuje Tv Joj, dievčatká sedeli na betónovej šachte, rozprávali sa a odrazu začuli výstrel. Ľubke guľka trafila plece, no našťastie mala oblečenú hrubú vetrovku, ktorá ranu stlmila. Neznámy páchateľ však pokračoval. "S kamarátkou sme sa obzerali, ale nikoho sme nevideli. Potom som pocítila strelu do hlavy. Strašne to bolelo, revala som," opísala Ľubka.

Ľubka (12) sedela s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Podľa lekárskej správy z ošetrenia, dievča utrpelo zranenia s dobou liečenia do sedem dní,“ doplnil Moravčík. Dievčatko malo šťastie, pretože náboj neprerazil lebku a nedostal sa k uchu, kde je lebka mäkšia. "Keby jej strelil do oka, tak jej vytečie a nik ju nezachráni. Doktor vravel, že mali aj taký prípad, že zo vzduchovky strelili dievčatko do chrbta a ochrnulo," povedala mama školáčky pre televíziu. Rodičia sú presvedčení, že strelec strieľal z bytovky.

Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. "V súvislosti s touto udalosťou vykonávame objasňovanie vo veci priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho objasňovania," uzavrel žilinský hovorca policajtov.

 

 

 



  
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu