Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Roman, ktorý znásilnil a zavraždil Elišku (†9): Opísal detaily svojho desivého skutku!

Roman Kalužík a nebohá Eliška Zobraziť galériu (2)
Roman Kalužík a nebohá Eliška (Zdroj: Facebook)

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ - Pred mesiacom otriasla susedným Českom brutálna vražda a znásilnenie len deväťročnej Elišky z Klášterca nad Ohří. Kriminalisti obvinili z beštiálneho činu 25-ročného Romana Kalužíka, bratranca jej mamy. Vrah sa policajtom priznal, opísal podrobnosti ohavného činu.

Roman Kalužík začal spolupracovať s políciou. K vražde Elišky sa priznal a policajtom opísal detaily brutálneho činu. Len 25-ročný muž je bvinený z dvoch najhorších trestných činov, z vraždy a znásilnenia dieťaťa. Polícia ho zadržala krátko po tom, čo našli Eliškino bezvládne telíčko. 

"Ako obvinený vo veci nevypovedal. Posun v tomto smere bol prijatý, trestnú činnosť doznal už v procesnom postavení obvinenej osoby," priblížil situáciu pre TV Nova dohliadajúci prokurátor František Stibor.
 
Muž opísal svoj krutý čin, no rad okolností mu policajti budú musieť preukázať. Prokurátor preto doplnil, že za súčasného stavu veci sa k okolnostiam nebudú vyjadrovať. Násilníka podrobia vyšetreniam u odborníkov. "Budú vyhotovené znalecké posudky z odboru psychiatrie, psychológie a sexuológie," vysvetlil Stibor.

Roman, ktorý znásilnil a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Škola v Klášterci je stále strážená

Základnú školu, do ktorej chodila nebohá Eliška, stále strážia. Na pietnom piestne už ale nie sú hračky a sviečky. "Postupne sme ich vyprali a vyčistili, sme v kontakte s babičkou Elišky, chceli by sme ich umiestniť niekam k deťom," povedala starostka Klášterca Kateřina Mazánková.
 
Romanovi za vraždu a znásilnenie maloletej hrozí až výnimočný trest, teda doživotie. Vyšetrovanie stále prebieha, ukončené by malo byť koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka. Potom sa prípad dostane pred súd.

V prípade budú dôležité aj znalecké posudky. Ak by sa preukázalo, že Kalužík trpí deviáciu alebo je psychicky chorý, mohol by sa namiesto do väzenia dostať napríklad do liečebne alebo detenčného ústavu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu