Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zvrat v kauze sadistickej vraždy Elišky (†9): Bolo to úplne inak!

Zavraždená Eliška a jej strýko Roman Zobraziť galériu (2)
Zavraždená Eliška a jej strýko Roman (Zdroj: Facebook)

KLAŠTEREC NAD OHŘÍ - Minulý mesiac otriasol Českom, ale aj našou krajinou prípad znásilnenia a brutálnej vraždy 9-ročnej Elišky. Polícia obvinila jej strýka 25-ročného Romana Kalužíka. České médiá prišli s novou šokujúcou informáciou. Muž sa prihlásil na polícii sám, donútila ho bývalá priateľka.

Verejnosť chválila rýchlu prácu policajtov, no podľa informácií Tv Nova sa obvinený Roman Kalužík na polícii prihlásil sám. Donútiť ho k tomu mala jeho priateľka, s ktorou má syna. Vedela totiž o tom, že Roman Elišku v deň, keď zmizla, videl. Práve preto ho donútila, aby šiel na políciu.     

Romanova bývalá partnerka ho videla pred školou, ako na Elišku čaká. Zo spravodajstva sa potom dozvedela o zmiznutom dievčatku. Na muža pritlačila, aby šiel na políciu.   

Zvrat v kauze sadistickej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

"Trestne stíhaná osoba sa dostavila sama na políciu, bolo to z toho dôvodu, že bola svedkami videná toho rozhodného dňa v spoločnosti toho neplnoletého dievčaťa," povedal pre českú televíziu prokurátor František Stibor.

Roman sa sprvu k vražde priznať odmietal. Bol však posledným, kto Elišku videl, teda pre vyšetrovateľov sa stal hneď aj hlavným podozrivým. Kvôli tomu ho zadržali.

Podľa polície sa obvinený na svoje skutky pripravoval. Dievčatko poznal veľmi dobre, bol jeho strýkom. V novembri sa budú Kalužíkom zaoberať znalci. Pred sudcu by sa mohol postaviť ešte tento rok.     
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu