Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Priateľka obete strateného boeingu prehovorila: Niečo tu nesedí, vyšetrovatelia taja dôkazy!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

KUALA LUMPUR - Príbuzní obetí zo zmiznutého malajzijského boeingu stále nemajú tušenia, čo sa vlastne stalo. Lietadlo vyštartovalo z Kuala Lumpur a smerovalo do Pekingu. Stratilo sa niekde v juhočínskom mori a doteraz sa nenašlo. Priateľka jednej z obetí teraz prehovorila. Vraj jej na celej tragédii niečo nesedí!

Sarah Bajc mala na palube svojho priateľa, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou zahynul spolu s ďalšími. Je veľmi rozhorčená, že sa vyšetrovanie ďalej nepohlo. Hľadá za tým niečo viac ako len neschopnosť pátračov.

"Myslím, že keď pri vyšetrovaní zostane pôvodný tím, tak sa nenájde ani len lietadlo. Podľa mňa sa vyvíjajú určité kroky k tomu, aby sa vôbec nedospelo ku konkrétnym výsledkom," povedala pre americkú stanicu Sarah.

Priateľka obete strateného boeingu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Aj keď si nie je istá, stále si myslí, že tu niečo nesedí. "Neschopnosť zverejniť informácie, či už z dôvodu nejakého skrývania údajov alebo iba nečestnosti či vytvárania falošných dôkazov je strašné. Nevieme prečo ani čo pred nami skrývajú, ale niečo pred nami určite taja," dodáva.

Je nespokojná aj s vyšetrovacími tímami z Austrálie ako aj Malajzie. Vraj nemajú dostatok odhodlania, aby odhalili pravú príčinu havárie.

Sarah s priateľom Philom
Zobraziť galériu (4)
Sarah s priateľom Philom  (Zdroj: Facebook)

"Stále si myslím, že môj Philip je nažive, pretože nie sú žiadne dôkazy, že je mŕtvy. Budem sa zasadzovať o to, aby sa našli relevantné dôkazy. Až potom budem spokojná. Ale dovtedy budem s mnohými rodinami presadzovať rýchle a kvalitné vyšetrovanie," povedala Sarah.

Niektorí rodinní príslušníci sa už skôr sťažovali, že s nimi čínske úrady začali jednať ako s disidentmi. "Spočiatku nás čínska polícia chránila, ale ich prístup sa úplne zmenil," povzdychla si tridsaťosemročná Čchceng Li-pching, ktorej manžel bol v stratenom lietadle.

Čínskym úradom sa nepáči to, ako príbuzní nezvestných pasažierov otvorene naliehajú na Peking a leteckú spoločnosť Malaysia Airlines, aby im poskytli viac informácií o vyšetrovaní osude lietadla a o pátraní po ňom.

"Myslím si, že spoločnosť Malaysia Airlines a malajzijská vláda podvádzajú ľudí. Nikto nám nič nepovie. Nevieme, či čínsky prezident Si Ťin-pching niečo vie, ale ak áno, dúfame, že nám to povie," vyhlásila dnes v chráme Taj Šu-Čchin (61), ktorej sestra lietadlom cestovala.

Priateľka obete strateného boeingu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Z 239 ľudí na palube lietadla bolo viac ako 150 Číňanov. Asi 30 rodinných príslušníkov nezvestných čínskych cestujúcich sa dnes zišlo pred jedným z najznámejších budhistických chrámov v metropole Pekingu.

V júli polícia zadržala asi 30 rodinných príslušníkov cestujúcich, vrátane dvoch malých detí, za to, že sa pokúsili prespať v stredisku pre podporu príbuzných letu MH370. Najmenej dvaja príbuzní pasažierov boli údajne vo väzbe zbití. Päťdesiatročná žena musela byť kvôli následkom zmlátenia hospitalizovaní. Niektorí z príbuzných sú presvedčení, že polícia ich domovy nepretržite monitoruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu