Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšie problémy malajzijských aeroliniek: Lietadlo sa muselo po 4 hodinách vrátiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: news.com.au, SITA)

KUALA LUMPUR – Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines smerujúce do Indie sa štyri hodiny po štarte vrátilo do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur po tom, čo bola na lietadle zaznamenaná porucha autopilota.

S odvolaním sa na informácie leteckej spoločnosti o tom dnes informovala agentúra DPA. "Táto porucha nemala žiaden vplyv na bezpečnosť lietadla alebo jeho pasažierov. Ako preventívne opatrenie sa však kapitán rozhodol vrátiť s lietadlom na letisko," uviedli aerolínie. Let číslo MH198 smeroval z malajzijského hlavného mesta do indického mesta Hajdarábad.

Letecká spoločnosť vyzvala verejnosť, aby sa zdržala špekulácií, ktoré by mohli vyvolať znepokojenie medzi zákazníkmi leteckých spoločnosti. "Tvrdenia o požiare na palube lietadla, ktoré kolujú sociálnymi médiami, nie sú pravdivé," uviedla spoločnosť. Spoločnosť Malaysia Airlines prežíva ťažký rok po tom, čo jej let 370 z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol v marci aj s 239 ľuďmi na palube. V júli bol nad Ukrajinou pravdepodobne zostrelený let MH17, o život prišlo 298 osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu