Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najznámejší český vrah Jiří Kajínek odhalil súkromie: Čo prezradil vo svojej spovedi?

Jiří Kajínek Zobraziť galériu (2)
Jiří Kajínek (Zdroj: ipark.sk)

PRAHA - V týchto dňoch sa dostáva do predaja nová kniha s názvom Môj život bez mreží od Jiřího Kajínka. Publikácia zachytáva prvú osobnú spoveď najznámejšieho českého väzňa. Ako vyrastal muž, ktorý už po dve desaťročia rozdeľuje český národ na dva tábory? Aký naozaj je?

V médiách toho bolo o ňom už veľa popísané. Aký ale naozaj je? Ako vyrastal muž, ktorý už po dve desaťročia rozdeľuje český národ na dva tábory? Jedni ho zatracujú, druhí sú skalopevní presvedčení o jeho nevine. Vôbec prvýkrát porozprával Jiří Kajínek príbeh svojho života. V knihe Môj život bez mreží, ktorá vznikla za naozaj neštandardných podmienok, popisuje svoj život pred okamihom, kedy začalo jeho meno plniť predné stránky médií.

Detstvo od prvých krôčikov, radosti i nepríjemnosti školáka až po obdobie mladého muža s typickými problémami dospievajúceho. Nielen tieto životné etapy priblíži najznámejší český väzeň Jiří Kajínek v spomínanej knihe. V publikácii tiež poodhalí tajomstvo práce s planžetou, s ktorou dokázal vždy otvoriť všetky dvere. Čitateľom tiež priblíži prípady, kedy ako nepozvaný hosť navštívil domy či byty. Očakáva sa, že jeho publikácia pôjde na dračku. Pokrstená bola len pred pár dňami.

Jiří Kajínek mal prvé problémy so zákonom pre majetkovú trestnú činnosť už ako maloletý v roku 1974. Vo väzení bol prvýkrát v roku 1982 za vlámanie do chatiek. V roku 1985 bol opäť odsúdený za bytové krádeže, nedovolené ozbrojovanie a útok na verejného činiteľa, pretože pri zatýkaní zranil troch policajtov železnou tyčou.

Na základe rozsiahlej amnestie prezidenta Václava Havla bol v roku 1990 prepustený. V tom istom roku však bol znova odsúdený, tentoraz na 11 rokov za lúpežné prepadnutie policajtov so zbraňou v ruke a krádež ich vozidla. Jiří Kajínek bol 23. júna 1998 Krajským súdom v Plzni odsúdený na doživotný trest odňatia slobody za dvojnásobnú nájomnú vraždu a jeden pokus o vraždu. Jeho trestný spis obsahuje až neuveriteľných 10 000 strán.

Kniha Môj život bez mreží sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu