Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najobávanejší vrah Česka mal exkluzívnu návštevu v base: FOTO Pani Zemanová sa na neho usmievala!

Ivana Zemanová navštívila Kajínka Zobraziť galériu (2)
Ivana Zemanová navštívila Kajínka (Zdroj: Twitter / Jiří Ovčáček)

PRAHA - Jeden z najznámejších českých väzňov Jiří Kájinek sa dočkal vzácnej návštevy. Muža odsúdeného za dve vraždy prišla do väzenia pozrieť Ivana Zemanová, manželka českého prezidenta Miloša Zemana.

O návšteve informoval na Twitter prezidentov hovorca Jiří Ovčáček. „Paní Ivana Zemanová sa dnes na pravé poludnie vo väznici Rýnovice stretla s jedným z väzňov. Meno netreba dodávať!‬“ napísala Ovčáček a pridal aj dve fotografie, na ktorých si Zemanová podáva ruku so známym odsúdeným vrahom a následne s ním aj diskutuje pri stole.

Návšteva by sa podľa českých médií mohla týkať správ, podľa ktorých česká hlava štátu zvažuje milosť pre Kajínka. „Vážne uvažujem o milosti pre pána Kajínka. Hovorím vážne uvažujem, to znamená veľa," povedal Zeman pri stretnutí s občanmi v Čáslavi začiatkom apríla. Spis si pritom vyžiadal už minulý rok, vtedy ale tvrdil, že milosť Kajínkovi nedá.

„Ja som neodpovedal, že ho prepustím, ja som odpovedal, že zvážim udelenie milosti, pretože nie som úplne presvedčený o jeho vine a okrem toho sedí už 20 rokov. A 20 rokov je veľmi dlhá doba," korigoval neskôr svoje vyhlásenie prezident.

Ivana Zemanová navštívila Kájinka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter / Jiří Ovčáček)

Kauza Kajínek

Kajínek bol odsúdený v roku 1998 na doživotie za dvojnásobnú nájomnú vraždu a pokus o vraždu - život vzal podnikateľovi Štefanovi Jandovi a jeho osobnému strážcovi Juliánovi Pokošovi. Vinu nikdy nepriznal, súdy viní z predpojatosti a vykonštruovaného procesu. V prípade sa taktiež objavili nezrovnalosti aj nové svedecké výpovede. 

Podozrivého polícia zadržala po polročnom pátraní, avšak z väznice v Českých Budějoviciach sa mu podarilo na krátky čas ujsť a to isté takmer s úspechom zopakoval aj po prevoze do prísne stráženého väzenského zariadenia vo Valdiciach. Úspešnejší bol až tretí pokus o útek, takisto z prísne stráženej väznice v Mírove, po ktorom si slobodu Kajínek užíval dva mesiace.

Viac o téme: Miloš ZemanIvana Zemanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu