Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Británia: Zadržali sedem balíčkov s teroristickým obsahom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Sedem podozrivých balíčkov, ktoré boli doručené do náborových stredísk armády v Anglicku, obsahovalo "funkčné zariadenia" so znakmi charakteristickými pre "severoírsky terorizmus". Informovala dnes agentúra Reuters, ktorá sa odvolávala na hovorkyňu úradu britského premiéra Davida Camerona.

Írska republikánska armáda sa vzdala v roku 1998 ozbrojeného boja za ukončenie britskej správy v Severnom Írsku a za zjednotenie tejto provincie s Írskom. Vláda však minulý mesiac uviedla, že "teroristi" pokračujú v plánovaní smrtiacich útokov.

"Sedem podozrivých balíčkov podľa zistení obsahovalo malé, neprepracované, ale potenciálne funkčné zariadenia nesúce punc severoírskeho terorizmu," uviedla hovorkyňa vo vyhlásení.

"Polícia a jednotka na likvidáciu bômb ich bezpečne zlikvidovali," dodala.

Jej vyhláseniu predchádzalo zasadnutie krízového výboru vlády, známeho ako Cobra, ktorý zvolali, keď protiteroristická polícia objavila podozrivé balíčky v troch armádnych náborových centrách v južnom Anglicku.

Jednotky na likvidáciu bômb boli dnes vyslané do Brightonu, Oxfordu a Sloughu, aby balíčky preskúmali a cesty v okolí sme uzavreli, informovala v komuniké protiteroristická jednotka juhovýchodu.

Začiatkom tohto týždňa sa podobné balíčky našli v armádnych kanceláriách v Aldershote, Readingu a Chathame.

Vyše 3600 ľudí prišlo o život, vrátane vyše 1000 vojakov britských bezpečnostných síl, počas sektárskeho konfliktu v Severnom Írsku, ktorý sa začal koncom 60. rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu