Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Olympiáda rozdelila Rusko na dva tábory: Prečo ju polovica obyvateľov odmieta?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Iba niečo viac ako 50 percent Rusov podporuje konanie zimných olympijských hier v letovisku Soči. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorého výsledky zverejnili v stredu. Prieskum inštitútu Levada odhalil, že tábor odporcov hier, ktoré sa začínajú v piatok, je približne dvakrát menší a dosahuje 26 percent. Jedna pätina opýtaných nemala na vec jasný názor.

Levada sa 1500 respondentov pýtala aj na ich názor na najväčšie problémy spojené so športovým sviatkom v meste na pobreží Čierneho mora. Podľa takmer 40 percent bola hlavnou motiváciou organizátorov príležitosť na spreneveru peňazí, kým podpora športu a krajiny bola hlavným dôvodom iba podľa 23 percent. 

Anketárov zaujímal aj pohľad Rusov na príčiny vysokých nákladov na prípravu a priebeh hier. Podľa takmer polovice je ňou korupcia. Ďalších takmer 35 percent hovorilo o "pažravosti a nečestnosti" spoločností, ktoré stavali olympijské zariadenia. Aj preto sa iba 32 percent respondentov vyjadrilo kladne k možnosti, aby sa Rusko uchádzalo aj o organizáciu letných olympijských hier. Opačný názor na vec vyslovilo 43 percent, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu