Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pomsta vo väzení: Obvineného zo skupinového znásilnenia dobili do krvi!

Smrť indickej študentky vyvolala vlnu protestov
Smrť indickej študentky vyvolala vlnu protestov (Zdroj: int)

NAÍ DILLÍ - Jedného z podozrivých v prípade vlaňajšieho skupinového znásilnenia študentky medicíny so smrteľnými následkami v indickej metropole Naí Dillí museli hospitalizovať po tom, ako ho vo väzení zbili a otrávili. Oznámil to dnes jeho právnik, ktorého citovala agentúra DPA.

Vinaja Šarmu v utorok prijali do nemocnice v hlavnom meste so zraneniami hrude, ktoré mu spôsobili jeho spoluväzni. Jeho právnik takisto tvrdí, že Šarmovi vo väzení do jedla v uplynulých týždňoch pridávali jed.

"Šarma sa nachádza vo veľmi vážnom stave a je v ohrození života. Dávi krv a trpí vysokými horúčkami. Lekári by ho však mali vedieť zachrániť," uviedol právnik. Jeho klienta 4. mája pôvodne hospitalizovali v nemocnici neďaleko väzenia, neskôr ho na príkaz súdu kvôli dôkladnému ošetreniu previezli do iného zariadenia. 

Ďalšieho z podozrivých, 33-ročného vodiča autobusu Rama Singha, našli 11. marca obeseného v jeho cele v rovnakom väzení. Rodina muža vyslovila podozrenie, že ho jeho spoluväzni mučili a bili.

Šarma je jednou zo štyroch osôb, s ktorými prebieha súdny proces v prípade skupinového znásilnenia 23-ročnej študentky z decembra minulého roka. Čin vyvolal masové pobúrenie a protesty v celej Indii i mimo nej. Jednu mladistvú osobu spojenú s prípadom súdi samostatný súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu