Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Policajti znásilnili učiteľku, obyvatelia sa do nich pustili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VRADIJEVKA – Rozhorčení obyvatelia vtrhli do policajnej stanice na juhu Ukrajiny, aby dosiahli potrestanie páchateľov brutálneho skupinového znásilnenia mladej ženy. Informovala o tom agentúra AP.

Pred sídlom polície v mestečku Vradijevka, asi 330 kilometrov južne od Kyjeva, sa v noci nadnes zhromaždili stovky ľudí. Časť z nich začala rozbíjať okná na budove a vtrhla do jej priestorov.  Polícia napokon odrazila útok davu za pomoci slzotvorného plynu. Najmenej jedného zraneného muža musela z miesta odviezť sanitka. 

Násilnosti vyprovokoval prípad miestnej 29-ročnej učiteľky, ktorú podľa jej vyjadrenia vtiahli do auta dvaja policajti, odviezli ju do lesa, znásilnili a napokon brutálne zbili. Pri čine im údajne napomáhal aj vodič auta. 
Vážne zranená žena utrpela početné zlomeniny lebky a na niekoľko dní upadla do kómy. V rámci vyšetrovania zločinu už zatkli vodiča a jedného z policajtov. Druhý - podľa slov obete hlavný organizátor znásilnenia - však stále zostáva na slobode, čo vyprovokovalo nočný útok davu na policajnú stanicu. 

Pre nedostatky vo vyšetrovaní prípadu už prišli o miesto dvaja vysokí predstavitelia oblastnej polície. Ukrajinská opozícia si do parlamentu predvolala ministra vnútra Vitalija Zacharenka, aby odpovedal na jej otázky súvisiace s riešením celej kauzy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu