Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Únoskyňa Michalky chcela dieťa, predstierala tehotenstvo!

Michalka Janová
Michalka Janová (Zdroj: ČTK)

ÚSTÍ NAD LABEM - O prípade unesenej Michalky z Ústí nad Labem vychádzajú na povrch stále nové informácie. Posledná z nich hovorí o tom, že žena, ktorá je podozrivá z únosu bábätka, predstierala tehotenstvo. Na utorkovej tlačovej konferencii to uviedla česká polícia.

Vyšetrovatelia naďalej pracujú na všetkých troch verziách únosu - náhodný únos, organizovaný únos a únos v rámci komunity. V súvislosti s prípadom zatkli niekoľko osôb.

Podľa riaditeľa krajskej polície Tomáša Landsfelda jedna zo zadržaných žien (48) chcela mať dieťa, čo by podľa neho mohlo byť motívom únosu. Mala preto pred ďalšími dvoma zadržanými ženami predstierať svoje tehotenstvo. Tie už medzičasom prepustili na slobodu, pretože sa na únose nepodieľali. Krátku dobu totiž len strážili dieťa bez toho, aby vedeli, že je to unesené dievčatko.

Spomínaná žena je spolu so svojím priateľom (51) od 9. júla vo väzbe. Dvojica sa obhajuje tým, že Michalku chceli vymeniť za dom. Pred časom sa objavili správy, že by sa na únose mohla podieľať rodina bábätka, toto podozrenie sa však doteraz nepodarilo potvrdiť.

Trojtýždňová Michalka bola pred očami matky unesená z kočíka spred obchodného centra v Ústí nad Labem 4. júla. Páchatelia ju potom odviezli autom s falošnou poznávacou značkou do Nemecka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu