Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Po matke, ktorá uniesla svoju dcéru, pátra celá Európa

Dcéra Hanaé Noémi Bachelard a matka Mizué Murielle Bachelard
Dcéra Hanaé Noémi Bachelard a matka Mizué Murielle Bachelard (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Aj Slovensko dostalo prosbu o pomoc pri pátraní po 35-ročnej matke, ktorá uniesla svoju sedemročnú dcéru.

"Pre jej zlý psychický stav je možné, že zmení plánovanú cestu do Paríža a pôjde s dcérou do inej krajiny," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Denisa Baloghová.
      
Národná ústredňa Interpol už po osobách vyhlásila pátranie. Slovensko pomôže ako jedna z krajín v rámci schengenského informačného systému prostredníctvom národnej ústredne SIRENE vo Švajčiarsku.
      
Mizué Murielle Bachelard s dcérou Hanaé Noémi Bachelard zmizli 26. januára, keď ich naposledy videli na čerpacej stanici v okrese Vaud vo Švajčiarsku. Cestovali v modrom Nissane Micra so švajčiarskou poznávacou značkou, ktoré patrí Murielle.
      
Matka a otec sedemročného dievčatka žijú oddelene a delia sa o rodičovské povinnosti. Matka trpí psychickými problémami. Pri odchode spomenula, že by rada navštívila Paríž. Nie je preto vylúčené, že jej ďalšia cesta smeruje tam. Vzhľadom na jej vážny zdravotný stav je možné, že sebe alebo dcérke ublíži.
      
Matka je vysoká 160 cm, štíhla, má dlhé hnedé vlasy a hnedé oči. V čase zmiznutia mala oblečený ružový sveter, kockované nohavice a hnedo - béžový kabát. Dieťa je vysoké 120 cm, má štíhlu postavu, hnedé vlasy s dĺžkou po ramená a modré oči. V čase zmiznutia malo oblečený sveter s bielo - červenými pásikmi, tmavé nohavice a modrý kabát s kapucňou. Obe sú euroaziatky.
      
Akékoľvek informácie o pohybe alebo pobyte týchto osôb môžu občania poskytnúť na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru, prípadne zavolať na bezplatné číslo 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu