Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Pakistan po násilnostiach v Kirgizsku reagoval diplomatickou nótou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Irfan Mughal)

KARÁČÍ - Pakistanské ministerstvo zahraničných vecí v sobotu uviedlo, že si predvolalo kirgizského charge d'affaires a odovzdalo mu protestnú nótu v reakcii na násilie voči pakistanským študentom v Biškeku. Informuje agentúra Reuters.

Kirgizská polícia uviedla, že v centre hlavného mesta v piatok potlačila násilie, pri ktorom stovky kirgizských mužov útočili na budovy, v ktorých žijú zahraniční študenti vrátane Pakistancov. Podľa polície útok vyvolala bitka cudzincov (ich národnosť nebola uvedená) s miestnymi obyvateľmi v meste.

archívne video

Izraelské jednotky vykonávali cielenú operačnú činnosť na jednom z hlavných výcvikových stredísk. (Zdroj: X/IDF)

"Kirgizská vláda by mala prijať všetky možné opatrenia na zabezpečenie bezpečnosti a ochranu pakistanských študentov a občanov," uviedlo vo vyhlásení pakistanské ministerstvo zahraničných vecí.

Pakistancom bola poskytnutá prvá pomoc

Vo vyhlásení sa uvádza, že podľa kirgizského ministerstva zdravotníctva štyrom Pakistancom bola poskytnutá prvá pomoc, jeden ostáva so zranením v nemocnici. Pakistan uviedol, že pre svojich občanov postihnutých násilím zriadil núdzové horúce linky.

Pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf vo vyhlásení vyjadril znepokojenie nad incidentom a povedal, že Islamabad letecky dopraví späť každého zo svojich občanov, ktorí by chceli opustiť Kirgizsko okamžite.

Viac o téme: PakistanKirgizskoNásilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu