Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žraloci z Penty pripravujú pomstu: Najbohatší Čech im vyfúkol Sazku, lacnejšie!

V majetku Sazky je aj hokejová aréna v Prahe
V majetku Sazky je aj hokejová aréna v Prahe

PRAHA – Slovenská finančná skupina Penta chce zažalovať Českú republiku. Dôvodom je predaj stávkovej spoločnosti Sazka, ktorá sa dostala do problémov. Získal ju totiž holding najbohatšieho Čecha Petra Kellnera a to za takmer o dve miliardy nižšiu sumu, akú ponúkali naši finančníci.

Zmluvu o predaji Sazky podpísal dnes veriteľský výbor spoločnosti. PPF Petra Kellnera spoločne s KKCG ponúkli sumu 3,81 miliardy českých korún. Správca konkurznej podstaty chce prepísať majetok čo najskôr, aby vraj mohla spoločnosť rýchlo rásť a vyhrabala sa z problémov. Výberové konanie však napadli hneď dve firmy.

Česká sporiteľňa, ako člen veriteľského výboru žiada jeho okamžité zrušenie, pre údajnú nezákonnosť. Dôvodom je podmienka, ktorú Sazka do tendra nedala a to vraj zaručené výnosy pre všetkých akcionárov. Skupina Penta, ktorá pritom bola ochotná ponúknuť za Sazku až 5 miliárd zvažuje podanie žaloby.

Prvým krokom by malo byť podanie sťažnosti na Ústavný súd, ktorý by mal predaj dočasne zablokovať. Hovorca skupiny Martin Danko zatiaľ nekonkretizoval sumu, o ktorú by mala Penta Českú republiku žiadať.

.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu